Източник: flickr.com

8 храни, които винаги са по-вкусни в бистрото

Има някои храни, които просто са по-добри в бистро

От всички ресторанти в квартала, този където ще ни откриете най-често, е бистрото на две преки. Какво можем да кажем? Не можем да устоим на добро бистро.

Има някои храни, които просто са по-добри в бистро, отколкото където и да е другаде — особено тези осем ястия.1. Картофи за закуска

Където и да ходите за домашни пържени картофки, уеджис или просто картофи на закуска, няма по-добро място да се насладите на това ястие от бистрото. Всяко парченце картоф има перфектен баланс между хрупкавост и мека текстура, и подправки, към които можем да се стремим у дома — но има нещо в съдовете за приготвяне на картофи, което е налице само в бистрата.

2. Палачинки

Палачинките в бистро стил са специални и различни от всички останали. Знаете за какво говорим — дебели, леко плътни, меки и толкова крехки, че на практика се топят в устата.

3. Запечени сандвичи със сирене

Няма нищо сложно или претенциозно в тях, и точно това прави запечените сандвичи със сирене изключителни. Това е простичък сандвич, с елементарни съставки и прекрасни резултати.

Ако поръчате сандвич със сирене на грил, стандартната версия ще ви даде перфектно разтопен сандвич с американско сирене между два тънки резена намаслен, препечен бял хляб. Не забравяйте и резенчето кисела краставичка и гарнитурата от колсло, естествено.

4. Сандвич с риба тон и топено сирене

Ако има нещо, което бистрата са ни научили за сандвичите, то е, че всичко има по-добър вкус със сирене — и никъде това не е по-валидно от класическия сандвич с риба тон и топено сирене (т.нар. tuna melt).

5. Гръцка салата

Гръцките салати в бистро стил редовно биват хвалени заради впечатляващите им размери и вкус. Това е салата, с която можете да се нахраните пълноценно, и дори да ви остане, за да споделите с друг.

Такъв тип салата можете да поръчате в почти всяко бистро, и винаги знаете какво да очаквате — голяма чиния, затрупана със зелена салата, нарязани на едро краставици, домати, маслини и лук, с топинг от достатъчно фета, за да удовлетвори дори най-големия любител на сиренето, и перфектно количество билков дресинг.

6. Троен клуб сандвич

Ако поръчвате клуб сандвич в бистро, бъдете готови за три слоя величие. Той е богат, но напълно достатъчен за изяждане и насищане.

Комбинацията от тънки резени хляб и бекон, до месото и нарязаните домати, спомага този сандвич да достига невъзможни висини.

7. Млечен шейк

Докато наблюдавате млечния шейк да се приготвя в бистрото, ще получите озарение. Този гъст, кремообразен шейк често съдържа солиден нюанс на ванилия или много шоколад, защото наистина ги съдържа — под формата на допълнителна добавка от овкусен сироп.

8. Лимонов пай с целувки

Ако си падате по този сладко-кисел пай с целувки, бистрото е мястото, където можете да очаквате да откриете пая на мечтите си. В тези заведения паят е с най-богат слой от целувки, какъвто не сте виждали другаде.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни статии

0 Коментара