Източник: flickr.com

5 съвета за избор на перфектен пъпеш

Пъпеша е светият граал на лятото за любителите на плодове

Лятото е сезонът на плодовете, особено когато става дума за пъпеши.

Освежаващи и сочни, пъпешите са перфектно предястие с прост резен прошуто, или могат да послужат като десерт за завършек на храненето с нещо сладко.

Затворена в защитен зелен слой, изкусителната вътрешност на пъпеша е светият граал на лятото за любителите на плодовете.

Изборът на перфектен пъпеш, готов за консумация, обаче изисква умения, сравними с тези на детектив, анализиращ многобройни улики.

Научете как да проверите дали така желаният пъпеш е плътен и сладък или лепкав и безвкусен; това е въпрос на някои внимателни наблюдения преди покупка.

Ето 5 стъпки как да изберете перфектния пъпеш:

1. Тежест на пъпеша

Първото, което трябва да проверите, е теглото на пъпеша. Колкото по-тежък е, толкова по-сладък и вкусен се очертава да бъде.

2. Натиск

Стъпка 2: разгледайте краят, където е бил цветът (обратния край на дръжката) на пъпеша. Ако той поддава малко под натиск от палеца, това означава, че плодът е зрял и готов за консумация.

3. Проверка на мирис

Ако досега винаги сте се присмивали на другите купувачи, помирисващи пъпешите, те всъщност все пак са на прав път. Мирисът на пъпеша е добър индикатор за зрялост.

Ако мирисът е леко сладък, той е перфектен и готов за ядене. Но ако мирисът е твърде силен, това означава, че плодът вече е презрял.

4. Красотата е само на повърхността

Обратно на масовото убеждение, гладкостта или ръбестостта на кората на пъпеша нямат значение. Все пак е най-добре да се въздържите от покупка на пъпеши, които са с мека кора, вдлъбнатини или дупки.

5. Пребройте сегментите

Въпреки че външният вид на кората няма значение, все пак има полза да обърнете внимание на броя сегменти, личащи под повърхността на пъпеша - тъмнозелените бразди. Ако плодът има 10 сегмента, това вероятно означава, че ще е вкусен.

Също така повече ясно изразени резени означават по-голям шанс пъпешът да е по-добър.

След всичката тази усърдна детективска работа за откриването на перфектния пъпеш, не го съхранявайте в хладилника!

Оставете го навън, на стайна температура, и го изяжте бързо, за да му се насладите в най-добрия му вид.

Отскочи към Коментарите (0 )

Goodlife.bg

Източник: Fine Dining Lovers

12.09.2018 Всички статии от този автор →

Магазин

Подобни статии

0 Коментара