Източник: flickr.com

Антъни Бурдейн: “Всички лъжат в готварските книги"

Прочутият готвач за един от най-големите проблеми с готварските книги

Една от причините Антъни Бурдейн да е толкова успешен като готвач, писател и телевизионна знаменитост през годините е фактът, че той има вграден "детектор" за лъжи и глупости.

В бранш, който често процъфтява чрез лицемерие — стараейки се да гарантира, че светлината и цветовете са достатъчни за посредствено ястие, за да очарова и провокира апетита — кулинарните медии имат нужда от неофициален омбудсман, който да поддържа баланса.

През 2016 г. почти всяка знаменитост — независимо дали професионално готви или не — се чувства задължена да демонстрира умения в кухнята.

В прав текст

Кулинарните медии имат нужда от неофициален омбудсман, който да поддържа баланса

От Криси Тайгън и Айеша Къри до Questlove и Лейди Гага, браншът на готварските книги е процъфтяващ бизнес, който обещава на средностатистическия домашен готвач възможността да готви като професионалистите, след като прочете няколко страници с не твърде много текст.

В интервю за канадското лайфстайл издание Nuvo тази седмица, винаги непочтителният Бурдейн изтъква един от най-големите проблеми със сегашната мания на Америка по готварските книги.

“Всички лъжат в готварските книги,” казва простичко готвачът.

“Ето защо те като цяло са толкова разочароващи. Никой никога не ти казва например, че ще оплескаш соса холандез. Той няма да се получи от първия път. Дори на професионалистите са нужни многобройни опити, отново и отново."

Въпреки че Бурдейн отдавна недолюбва соса холандез (“Не е за мен. Бактериите обичат холандеза,” писа той в "Поверително от кухнята" през 2000 г.), готвачът често е бил ожесточен критик на евтините знаменитости сред готвачите.

С изключение на Еди Хуан от Viceland и Екшън Бронсън, Бурдейн като цяло счита, че всички кулинарни шоута са пълен боклук.

“Ще забележите как в края на всеки сегмент винаги се обобщава какво сте видели досега, след което ви провокират с обещание какво ще видите след рекламите,” беше заявил Бурдейн през април.

“Телевизията като цяло е среда, където повечето хора, работещи в този бранш, живеят в състояние на постоянен ужас, че ще се събудят и вече няма да ги показват по телевизията.”

В прав текст

По страниците на "Апетити" все още личат следи от латентен гняв

Предстоящата нова готварска книга на Бурдейн "Апетити" се очаква да дебютира на пазара през октомври, като надеждите на мнозина са тя да е по-искрена, изобилстваща от нецензурни изрази разходка в света на кухнята.

"В страниците на "Апетити" и разговора ни с Бурдейн, все още личат следи от латентен гняв," пише Nuvo.

"Рецептата за стек е на кървава страница със заглавие, гласящо "Голям ш***н стек".

По подобен начин, първият ред на раздела за десерти е “Майната им на десертите”, макар че на следващия ред пише: “Добре де, добре. Нямах предвид точно това.”

Отскочи към Коментарите (0 )

Goodlife.bg

Източник: First We Feast

09.08.2020 Всички статии от този автор →

Магазин

Подобни статии

0 Коментара