Миди с ориз и песто

Свежо песто от девисил и магданоз

18.08.2015 Всички рецепти от този автор →
40 мин.

20 МИН » 20 МИН

Лесно
3 - 4 порции

ПРОДУКТИ:

  • Черни миди - 1 килограм
  • Лук - 2 глави
  • Бял ориз - 300 г
  • Морков - 1/2 брой
  • Чесън - 6-7 скилидки
  • Целина стъбла - 1/2 стрък
  • Домати - 2 броя
  • Магданоз - 1/3 връзка
  • Люта чушка - 1 брой
  • Бяло вино - 300 мл
  • Масло - 50 г
  • Кайенски пипер - 1 щипка
  • Зехтин - 100 мл
  • Лимон - 1 брой
  • Черен пипер и сол - На вкус
Цена: 12 лева

 

Миди с ориз

Начин На Приготвяне

  • 1

    Нарежете зеленчуците

    Нарежете лука, моркова, чесъна и целината на малки кубчета.

  • 2

    Запържете зеленчуците в масло и зехтин

    В дълбок съд загрейте зехтина и маслото и запържете за 2-3 минути моркова, лука и целината. Посолете, подправете с черен пипер и кайенски пипер и добавете лютата чушка и по-голямата част от чесъна.

  • 3

    Запържете ориза

    Добавете ориза, разбъркайте добре за да се намасли и след като стане прозрачен налейте виното.

  • 4

    Сварете ориза почти до готовност

    Намалете котлона, оставете ориза да поеме почти цялото вино и варете около 10 минути, като наливате по малко гореща вода в съда. След всяко добавяне разбърквайте добре.

  • 5

    Добавете мидите

    Измийте и почистете добре мидите. Добавете ги към ориза, разбъркайте добре и сложете част от ситно нарязаните магданоз и девисил. Захлупете с капак и варете около 6-7 минути

  • 6

    Накрая сложете доматите

    Добавете към ястието и обелените и нарязани на парченца домати.

  • 7

    Пригответе пестото

    От останалия чесън, девисил и магданоз пригответе песто, като намачкате всичко в хаван с малко сол и прилично количество зехтин. Накрая сложете и малко настъргана лимонова кора и сока на половин лимон.

  • 8

    Овкусете с лимон

    Преди да свалите ястието от котлона, добавете нарязан на много тънки резенчета лимон

  • 9

    Поднесете с хубаво бяло вино

    Поднесете мидите с хубав хляб, пестото и бяло вино

Отскочи към Коментарите (0 )

Подобни рецепти

0 Коментара