Източник: flickr.com

Хлябовете по света

Хлябът е нещо, без което повечето от нас просто не могат

Независимо дали са мазани с масло, използвани като основа за сандвич или топени в богат на вкус сос, хлябът е нещо, без което повечето от нас просто не могат.

Със само две прости съставки – брашно и вода – могат да бъдат създадени безбройни разновидности на хляба - пухкави печени самуни, плетени чудеса и неквасени плоски питки, и какво ли не още.

Ако сте любители на хляба, ще оцените тази селекция, включваща хлябове от всяко кътче на земното кълбо. В нея попадат най-различни хлябове - от индийския наан и колумбийския арепас до етиопската инжера и руския кистиби.

Arepas!

Арепа



Арепа: Венецуела и Колумбия
Плоска, кръгла пита от царевично брашно. Най-подходяща за консумация с настъргано сирене, шунка, нарязано на ситно телешко или пилешка салата.

Bara Brith

Бара Брит



Бара Брит: Уелс
Разнообразни плодови хлябове, правени с мая или бакпулвер. Най-подходящи за консумация нарязани и намазани с масло.

Chapati

Чапати



Чапати: Индия
Плоска пита от пшенично брашно. Най-подходяща за консумация с индийско къри, супа от леща или дори за увиване на сандвичи.

Fresh damper

Дампър



Дампър: Австралия
Куполообразен богат хляб, традиционно приготвян на въглените на лагерен огън. Най-подходящ за консумация със сушено/готвено месо, или към зимна яхния.

Kringel

Крингъл



Крингъл: Естония
Богато маслено канелено кръгче. Най-подходящо за консумация със смлени бадеми, орехи или маково семе, с чай.

Flatkaka (lamb and flat bread)

Флеткака



Флеткака: Исландия
Мек, тънък и тъмен хляб, пържен в чугунен тиган. Най-подходящ за консумация с пушена сьомга или маринована херинга.

Отскочи към Коментарите (0 )

Goodlife.bg

Източник: Fine Dining Lovers

02.05.2022 Всички статии от този автор →

Магазин

Подобни статии

0 Коментара