Хлябовете по света
Хлябът е нещо, без което повечето от нас просто не могат
Независимо дали са мазани с масло, използвани като основа за сандвич или топени в богат на вкус сос, хлябът е нещо, без което повечето от нас просто не могат.
Със само две прости съставки – брашно и вода – могат да бъдат създадени безбройни разновидности на хляба - пухкави печени самуни, плетени чудеса и неквасени плоски питки, и какво ли не още.
Ако сте любители на хляба, ще оцените тази селекция, включваща хлябове от всяко кътче на земното кълбо. В нея попадат най-различни хлябове - от индийския наан и колумбийския арепас до етиопската инжера и руския кистиби.
Арепа: Венецуела и Колумбия
Плоска, кръгла пита от царевично брашно. Най-подходяща за консумация с настъргано сирене, шунка, нарязано на ситно телешко или пилешка салата.
Бара Брит: Уелс
Разнообразни плодови хлябове, правени с мая или бакпулвер. Най-подходящи за консумация нарязани и намазани с масло.
Чапати: Индия
Плоска пита от пшенично брашно. Най-подходяща за консумация с индийско къри, супа от леща или дори за увиване на сандвичи.
Дампър: Австралия
Куполообразен богат хляб, традиционно приготвян на въглените на лагерен огън. Най-подходящ за консумация със сушено/готвено месо, или към зимна яхния.
Крингъл: Естония
Богато маслено канелено кръгче. Най-подходящо за консумация със смлени бадеми, орехи или маково семе, с чай.
Флеткака: Исландия
Мек, тънък и тъмен хляб, пържен в чугунен тиган. Най-подходящ за консумация с пушена сьомга или маринована херинга.
Бадемов сладкиш
08.01.2025
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015