
Салатата в ресторанта е посолена предварително
В ресторантите салатата ви идва овкусена, понякога повече от очакваното.
Повечето добри ресторанти овкусяват салатата внимателно, но обикновено има сол и черен пипер и върху самите зеленчуци, а не само в дресинга.
Следващият път като правите салата у дома, посолете внимателно с кристали качествена морска сол.
Резултатът ще ви изненада.
В ресторантите не се притесняват от мазнините
Както със солта, в ресторантите знаят какво да правят с мазнините и не се притесняват да ги използват.
Освен обичайния дресинг или зехтин, в ресторантите знаят как да използват патешка или гъша мас, млечни или майонезени сосове, за да овкусят салата ви по-добре.
Освен за по-добър вкус, мазнините в сосовете помагат и да се усвоят по-добре хранителните вещества в зеленчуците.
Ресторантите могат да предложат разнообразие от продукти, съчeтаванe и и сложност на приготвяне.
Една салата от рукола може да е превъзходна, приготвена с малко повече внимание.
Ако вместо само да измиете руколота почистите и дръжките, които са прекалено жилави и я накъсате с ръце, резултатът ще бъде много по-добър.
В ресторантите няма да сложат просто нарязан набързо лук, а ще ви предложат карамелизиран лук, който изисква малко повече време и знания за да се приготви, но това винаги е плюс за вкуса.
Ресторантите разполагат с времето, инструментите и хората да направят предварително заготовки за салатите си.
Добрите ресторанти разполагат и с чудесни продукти – разнообразие от зеленчуци, ядки, плодове и винаги могат да добавят страхотно варено или печено месо към салата ви.
Все неща които у дома не можем да имаме винаги или да приготвим без предварителна подготовка, специално пазаруване или много време, с което не разполагаме.
В ресторанта салата ви се приготвя в огромна купа
Ето един съвет, който лесно може да се приложи в домашни условия.
В ресторантите дори порция салата се овкусява в голяма купа.
Овкусявайте салата си в голяма купа и след като залеете с дресинга разбъркайте енергично с щипка, с ръце или просто подхвърляйте зеленчуците. По този начин всяко парченце ще се покрие с дресинг и ще се овкуси идеално.
Някой друг приготвя салата ви
Не на последно място, това че някой друг се е погрижил за свежите зеленчуци, дресинга и овкусяването е още едно нещо , което прави салата в ресторанта по-привлекателна за вас.
Да благодарим на хората, които с любов и старание правят това за нас.
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015
Подобни статии
