Източник: Стоян Георгиев, Goodlife.bg

Защо салатата в ресторанта ви се струва по-вкусна

Няколко причини

Салатата в ресторанта е посолена предварително

В ресторантите салатата ви идва овкусена, понякога повече от очакваното.

Повечето добри ресторанти овкусяват салатата внимателно, но обикновено има сол и черен пипер и върху самите зеленчуци, а не само в дресинга.

Следващият път като правите салата у дома, посолете внимателно с кристали качествена морска сол.

Резултатът ще ви изненада.

В ресторантите не се притесняват от мазнините

Както със солта, в ресторантите знаят какво да правят с мазнините и не се притесняват да ги използват.

Освен обичайния дресинг или зехтин, в ресторантите знаят как да използват патешка или гъша мас, млечни или майонезени сосове, за да овкусят салата ви по-добре.

Освен за по-добър вкус, мазнините в сосовете помагат и да се усвоят по-добре хранителните вещества в зеленчуците.

Ресторантите могат да предложат разнообразие от продукти, съчeтаванe и и сложност на приготвяне.

Една салата от рукола може да е превъзходна, приготвена с малко повече внимание.

Ако вместо само да измиете руколота  почистите и дръжките, които са прекалено жилави и я накъсате с ръце, резултатът ще бъде много по-добър.

В ресторантите няма да сложат просто нарязан набързо лук, а ще ви предложат карамелизиран лук, който изисква малко повече време и знания за да се приготви, но това винаги е плюс за вкуса.

Ресторантите разполагат с времето, инструментите и хората да направят предварително заготовки за салатите си.

Добрите ресторанти разполагат и с чудесни продукти – разнообразие от зеленчуци, ядки, плодове и винаги могат да добавят страхотно варено или печено месо към салата ви.  

Все неща които у дома не можем да имаме винаги или да приготвим без предварителна подготовка, специално пазаруване или много време, с което не разполагаме.

В ресторанта салата ви се приготвя в огромна купа

Ето един съвет, който лесно може да се приложи в домашни условия.

В ресторантите дори порция салата се овкусява в голяма купа.

Овкусявайте салата си в голяма купа и след като залеете с дресинга разбъркайте енергично с щипка, с ръце или просто подхвърляйте зеленчуците. По този начин всяко парченце ще се покрие с дресинг и ще се овкуси идеално.

Някой друг приготвя салата ви

Не на последно място, това че някой друг се е погрижил за свежите зеленчуци, дресинга и овкусяването е още едно нещо , което прави салата в ресторанта по-привлекателна за вас.

Да благодарим на хората, които с любов и старание правят това за нас.

Отскочи към Коментарите (0)

Магазин

Подобни статии

0 Коментара