Бургер с говеждо и хрупкави картофки

Сочно кюфте, червен лук и пържени картофки

ПРОДУКТИ:

  • 300 г - Кайма от говеждо месо
  • 1 ч.л. - Сушен лук
  • 1/4 ч.л. - Чесън на гранули
  • 1/2 ч.л. - Пушен червен пипер
  • 1/4 ч.л. - Черен пипер
  • 1/2 ч.л. - Сол
  • 1 ч.л. - Магданоз
За гарниране
  • 2 броя - Бургер питка
  • 5-6 с.л. - Крема сирене
  • 2-3 листа - Зелена салата
  • 2 резена - Домат
  • 6-7 колелца - Червен лук

Бургер с говеждо

Начин на приготвяне:

1. В купа сложете каймата и добавете всички останали продукти. Може да промените леко количеството подправки според вкуса ви. Объркайте много добре, покрийте с фолио за свежо съхранение и оставете за 1 час, за да се овкуси каймата.

2. Разрежете питката на две. Покрийте долната част на хлебчето с няколко лъжици от крема сиренето.

3. Добавете кюфтето, печено за около минута и половина от едната страна и минута от другата.

4. Върху месото сложете кръгче домат, няколко колелца червен лук за свежест и завършете с хрупкави пържени картофи.

5. Покрийте с капачето на питката.

Отскочи към Коментарите (0)

Goodlife.bg

Източник: Goodlife.bg

18.11.2018 Всички статии от този автор →

Магазин

Подобни статии

0 Коментара