Бургер с киноа и тиквичка

Вкусен бургер без месо

Източник: Goodlife.bg

28.05.2017 Всички рецепти от този автор →
35мин.

20 МИН » 15 МИН

Лесно
3 - 4 порции

ПРОДУКТИ:

  • 150 г - Сварена киноа
  • 1/2 брой - Тиквичка
  • 120 г - Брашно
  • 1 брой - Яйце
  • 2 с.л. - Пресен копър
  • 1 ч.л. - Сол
  • 1/4 ч.л. - Черен пипер
За гарниране
  • 4 броя - Бургер питка
  • 250 г - Крема сирене
  • 2 с.л. - Пресен копър
  • 2 с.л. - Зехтин
  • На вкус - Микс зелени салати
  • 1 ч.л. - Сол
  • 4 резена - Домат

Начин На Приготвяне

  • 1

    Пригответе сместа за бургера

    Сварете 100 г киноа в 200 мл вода за 10 минути и охладете. В купа смесете продуктите за бургера и омесете добре. Сместа трябва да е мека, но да може да се работи с ръце. Разделете на четири и формете бургерите с дебелина 1 сантиметър.

  • 2

    Хлебчето

    Разрежете питките на две. Може да го оставите студено,или да запечете за около минута.

  • 3

    Сложете от крема сиренето

    Сложете дебел пласт от крема сиренето смесено със ситно нарязания копър, зехтин, сол и черен пипер.

  • 4

    Салата

    Отгоре поставете микс от салати по ваш вкус и количество, което да добави свежест към бургера.

  • 5

    Топло кюфте

    Сложете отгоре по 1 кюфте, което сте изпържили в малко зехтин за около 2 минути от всяка страна

  • 6

    Кръгче домат

    Върху кюфтето сложете кръгче домат и посолете

  • 7

    Капачето на бургета

    Затворете бургера с капачето на питката, което сте намазали с крем сирене

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара