Ябълков щрудел с крема сирене и орехи

Поднесете за десерт или закуска

Източник: Goodlife.bg

31.01.2017 Всички рецепти от този автор →
35мин.

20 МИН » 15 МИН

Лесно
4 - 5 порции

ПРОДУКТИ:

  • 1 лист - Охладено бутер тесто
  • 125 г - Крема сирене
  • 3 с.л. - Кафява захар
  • 3-4 с.л. - Орехови ядки
  • 2 чаши - Ябълков пълнеж
  • 2 с.л. - Разтопено масло
За ябълковия пълнеж
  • 1 кг - Ябълки
  • 120 г - Кафява захар
  • 200 мл - Вода
  • 3 с.л. - Царевично нишесте
  • 2 с.л. - Лимонов сок
  • 1 ч.л. - Канела на прах
  • 1/4 ч.л. - Индийско орехче

Начин На Приготвяне

  • 1

    Пригответе ябълковата плънка

    Измийте и обелете ябълките. Нарежете на парчета с еднаква големина, за да могат да се сготвят едновременно. Поставете резенчета ябълка в голяма купа. Залейте ябълките с лимоновия сок и половината от водата и разбъркайте, за да не потъмнеят.

  • 2

    Гответе ябълките до омекване

    Смесете останалата вода и царевичното нишесте и разбъркайте добре. Изсипете в тенджера и добавете ябълките. Добавете канелата, захарта и индийското орехче. Разбъркайте и загрейте сместа. Варете на слаб огън 10 минути под капак, докато ябълките омекнат, но са запазили формата си. Свалете от котлона и охладете.

  • 3

    Останалата плънка приберете в хладилника

    Останалото количество ябълкова плънка сложете в буркан и съхранявайте в хладилник до 1 седмица. Ползвайте за ябълков пай, за гарниране на палачинки, пържени филийки или сладолед.

  • 4

    Разбъркайте крема сиренето и захарта

    Разбийте крема сиренето със захарта до пухкав крем.

  • 5

    Сложете плънката върху тестото

    Развийте бутер тестото върху хартия за печене. Сложете в средата по дължина крема сиренето, а отгоре подредете резенчета ябълка. Поръсете с едро нарязани орехови ядки. Направете 4-5 диагонални разреза от плънката навън с нож за пица. Покрийте плънката с горния и долен край на тестото, а след това покрийте със страничните ленти, като ги редувате, без д аги застъпвате плътно.

  • 6

    Печете около 20 минути

    Намажете с разтопеното масло и поръсете с малко кафява захар. Печете щрудела 15-18 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна, или докато тестото бухне и добие приятен загар. Извадете и охладете преди да сервирате.

  • 7

    Охладете преди поднасяне

    Охладете щрудела преди да сервирате. Поднесете с топка сладолед.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара