Пържени банани с карамелен сос

Поднесете с ванилов сладолед и печени ядки

07.02.2017 Всички рецепти от този автор →
20мин.

10 МИН » 10 МИН

Лесно
3 - 4 порции

ПРОДУКТИ:

  • Банани - 4 броя
  • Шоколадови бисквити - 4 броя
  • Печени орехи - 50 г
  • Сушени боровинки - 30 г
  • Масло - 50 г
  • Ванилов сладолед - 400 г
За карамеления сос
  • Кафява захар - 110 г
  • Масло - 100 г
  • Пълномаслена сметана - 125 мл
  • Кристална сол - 1/2 ч.л.

Пържени банани с карамелен сос

Начин На Приготвяне

  • 1

    Карамелизирайте захарта

    В тенджера сложете захарта и маслото нарязано на кубчета. Гответе на средно силен огън, като бъркате често, около 7-8 минути, докато захарта се разтопи.

  • 2

    Добавете сметаната

    На тънка струйка налейте сметаната, като бъркате непрекъснато. Свалете съда от котлона и добавете солта.

  • 3

    Изпържете бананите

    Обелете бананите, разрежете на 2 по дължина. В голям тиган разтопете половината масло, докато стане на пяна и сложете първите два банана. Гответе около 2 минути и обърнете. Оставете още около минута и извадете в чиния. Повторете с останалите два банана.

  • 4

    Сервирайте със сладолед

    На дъното на чинии за сервиране натрошете шоколадова бисквита, сложете бананите, по 1-2 топки сладолед и поръсете с нарязаните орехови ядки и сушените боровинки.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара