Пържени банани с карамелен сос
Поднесете с ванилов сладолед и печени ядки
ПРОДУКТИ:
- Банани - 4 броя
- Шоколадови бисквити - 4 броя
- Печени орехи - 50 г
- Сушени боровинки - 30 г
- Масло - 50 г
- Ванилов сладолед - 400 г
- Кафява захар - 110 г
- Масло - 100 г
- Пълномаслена сметана - 125 мл
- Кристална сол - 1/2 ч.л.
Пържени банани с карамелен сос
Начин На Приготвяне
-
1
Карамелизирайте захарта
В тенджера сложете захарта и маслото нарязано на кубчета. Гответе на средно силен огън, като бъркате често, около 7-8 минути, докато захарта се разтопи.
-
2
Добавете сметаната
На тънка струйка налейте сметаната, като бъркате непрекъснато. Свалете съда от котлона и добавете солта.
-
3
Изпържете бананите
Обелете бананите, разрежете на 2 по дължина. В голям тиган разтопете половината масло, докато стане на пяна и сложете първите два банана. Гответе около 2 минути и обърнете. Оставете още около минута и извадете в чиния. Повторете с останалите два банана.
-
4
Сервирайте със сладолед
На дъното на чинии за сервиране натрошете шоколадова бисквита, сложете бананите, по 1-2 топки сладолед и поръсете с нарязаните орехови ядки и сушените боровинки.
Подобни рецепти
