Салата с моркови и песто от магданоз

Пикантни тиквени семки с аромат на пушен червен пипер и канела

Източник: Goodlife.bg

11.06.2017 Всички рецепти от този автор →
20мин.

10 МИН » 10 МИН

Лесно
4 - 5 порции

ПРОДУКТИ:

  • Моркови - 500 г
  • Зехтин - 3 с.л.
  • Лимонов сок - 1 с.л.
  • Сол - 1 ч.л.
  • Черен пипер - 1/4 ч.л.
  • Тиквени семки - 3 с.л.
За тиквените семки:
  • Тиквени семки - 100 г
  • Вода - 1 с.л.
  • Сол - 1 ч.л.
  • Пушен червен пипер - 1/4 ч.л.
  • Канела - Щипка
За пестото:
  • Магданоз - 2 връзки
  • Чесън - 3 скилидки
  • Тиквени семки - 100 г
  • Зехтин - 100 мл
  • Олио от тиквени семки - 50 мл
  • Настърган пармезан - 40 г
  • Лимонов сок - 2 с.л.

 

Може да ползвате изпечени тиквени или слънчогледови семки. Останалото песто приберете в добре затворен буркан и съхранявайте в хладилник 3-4 дни.

Прекрасните МОРКОВИ за тази рецепта са закупени от BILLA. В периода 01.06-07.06.2017 в BILLA има промоционална кампания на хрупкави ранни моркови от с. Ивайло.

Начин На Приготвяне

  • 1

    Изпечете тиквените семки

    Загрейте фурната до 190 градуса. Сложете семките в купа, полейте с водата и разбъркайте добре за да се навлажнят равномерно. В купичка смесете солта и подправките и поръсете семките. Разбъркайте и печете 18-20 минути като разбъквате на всеки 5 минути.

  • 2

    Пригответе морковите

    Измийте и почистете морковите. С белачка за зеленчуци нарежете на ленти и сложете в купа за салата. Пригответе дресинга като смесите зехтина, лимоновия сок, солта и черния пипер. Разбийте добре до получаването на емулсия.

  • 3

    Пригответе пестото

    В блендер сложете тиквените семки, измитият и почистен магданоз и чесъна. При включен блендер налейте зехтина и олиото и разбийте до получаването на еднородна смес.

  • 4

    Залейте морковите с дресинга и разбъркайте добре. Сервирайте и отгоре сложете от пестото и поръсете с тиквените семки.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара