Салата айсберг със сос от синьо сирене

Орехи и сушени боровинки за сладост и текстура

Източник: Goodlife.bg

17.06.2017 Всички рецепти от този автор →
20мин.

5 МИН » 15 МИН

Лесно
4 - 5 порции

ПРОДУКТИ:

  • Салата айсберг - 1 брой
  • Червен лук - 1/2 глава
  • Сушени боровинки - 3-4 с.л.
  • Орехови ядки - 3-4 с.л.
За соса
  • Майонеза - 100 г
  • Заквасена сметана - 100 г
  • Лимонов сок - 3-4 с.л.
  • Синьо сирене - 80 г
  • Сол - 1 ч.л.
  • Черен пипер - 1/4 ч.л.
  • Сибирски лук - 2-3 с.л.

Крехката салата АЙБЕРГ за тази рецепта е закупени от BILLA. В периода 15.06-21.06.2017 в BILLA има промоционална кампания на салата АЙСБЕРГ от село Казашка река.

Начин На Приготвяне

  • 1

    Пригответе соса

    В купа смесете майонезата, сметаната и лимоновия сок. разбъркайте добре и подправете със сол и черен пипер.

  • 2

    Добавете сиренето

    Сложете ситно нарязният див лук и натрошете сиренето.

  • 3

    Нарежете салатата

    Нарежете или накъсайте с ръка половината салата айсберг и сложете в голяма купа

  • 4

    Сложете в купа

    Към салатата добавете нарязаният на тънки филийки червен лук

  • 5

    Залейте със соса

    Залейте със соса и поръсете със сушените боровинки и ореховите ядки

  • 6

    Поднесете в листа салата

    От останалата половина на салатата айсберг свалете по няколко листа заедно, които да ползвате за купички. Напълнете със салатата, поръсете с още малко сибирски лук, орехи и боровинки

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара