Как Антъни Бурдейн пие уиски

Бурдейн призначава, че обича да пие уиски с лед

Антъни Бурдейн е свободна душа. Пътува където поиска, без значение колко е опасно. Говори без притеснение за тендециите в храната днес, независимо колко са популярни.

Когато стане дума за уиски отношението му не се променя. Той му се наслаждава, без значение какво хората може да помислят за него.

Наскоро Бурдейн разкри някои от по-спорните си навици относо пиенето на уиски, разказвайки за едно пътуване до Антарктида, когато той и екипът му спират за питие, а един от водачите им слага парче лед от ледник в чашите.

"Ледът, който току-що сложих в напитките ви е хиляда години по-стар дори от идеята за уиски”, казал водачът.

Самият Бурдейн призначава, че обича да пие уиски с лед.

"Сигурен съм, че много хора няма да харесат това, което ще кажа, но освен ако не е нещо, наистина рядко и висококачествено, си слагам повече лед, защото той отваря уискито по начин, който наистина ми харесва."

Уиски снобите ще полудеят при мисълта, че Антъни Бурдейн би развалил едно хубаво уиски с лед, но все пак правилото му има ограничения.

"Всяко уиски, което е отлежавало по-малко от 23 години получава кубче лед." Към отлежавалите повече от 23 години уискита той има малко повече респект.

Професионалните дегустатури на уиски твърдят, че сложиш ли лед в питието той отнема от вкуса и ароматите му, защото сваля температурата и прави вкуса “скучен.”

Бурдейн никога не е имал пробем да изказва някои от не толкова популярните си мнения, но може би най-накрая е намерил тема, с която феновете може и да са съгласни.

Може би признанието от такава значима фигура в света на храната, че слага лед в уискито си ще позволи на хората да се отпуснат малко, когато дойде време да поръчват това толкова обсъждано питие.

Отскочи към Коментарите (0)

Goodlife.bg

Източник: foodandwine.com

08.06.2018 Всички статии от този автор →

Магазин

Подобни статии

0 Коментара