Клафути с грозде
Поднесете със сладолед и печени орехи
ПРОДУКТИ:
- Яйца - 4 броя
- Пудра захар - 3 с.л.
- Брашно - 125 г
- Пълномаслена сметана - 300 мл
- Прясно мляко - 200 мл
- Грозде - 600 г
- Масло - 40 г
- Сол - 1 щипка
- Сладолед - 1 кутия
- Орехови ядки - 100 г
Вкусното грозде за тази рецепта e закупенo от BILLA. В периода 17.08-23.08.2017 в BILLA има промоционална кампания на българско грозде, сорт Велика, отглежда се в с. Малко Градище, обл. Хасково.
Начин На Приготвяне
-
1
Пресейте брашното
В голяма купа пресейте брашното, захарта и солта.
-
2
Добавете яйцата
Добавете яйцата и разбийте добре, за да не останат бучки в сместа.
-
3
Налейте млякото
Смесете сметаната и млякото и налейте към яйчената смес. Разбъркайте отново и приберете в хладилник за 10 минути.
-
4
Печете 45 минути
Загрейте фурната до 190 градуса и разтопете маслото в съда за печене. Сложете гроздето в разтопеното масло, налейте яйчената смес и печете 45 минути, докато стане златисто.
-
5
Сервирайте топло
Извадете съда от фурната, охладете за няколко минути и поднесете с топка сладолед и печени орехови ядки
Подобни рецепти
