Клафути с грозде

Поднесете със сладолед и печени орехи

Източник: Goodlife.bg

17.08.2017 Всички рецепти от този автор →
65 мин.

20 МИН » 45 МИН

Лесно
3 - 4 порции

ПРОДУКТИ:

  • Яйца - 4 броя
  • Пудра захар - 3 с.л.
  • Брашно - 125 г
  • Пълномаслена сметана - 300 мл
  • Прясно мляко - 200 мл
  • Грозде - 600 г
  • Масло - 40 г
  • Сол - 1 щипка
За сервиране:
  • Сладолед - 1 кутия
  • Орехови ядки - 100 г

Вкусното грозде за тази рецепта e закупенo от BILLA. В периода 17.08-23.08.2017 в BILLA има промоционална кампания на българско грозде, сорт Велика, отглежда се в с. Малко Градище, обл. Хасково.

Начин На Приготвяне

  • 1

    Пресейте брашното

    В голяма купа пресейте брашното, захарта и солта.

  • 2

    Добавете яйцата

    Добавете яйцата и разбийте добре, за да не останат бучки в сместа.

  • 3

    Налейте млякото

    Смесете сметаната и млякото и налейте към яйчената смес. Разбъркайте отново и приберете в хладилник за 10 минути.

  • 4

    Печете 45 минути

    Загрейте фурната до 190 градуса и разтопете маслото в съда за печене. Сложете гроздето в разтопеното масло, налейте яйчената смес и печете 45 минути, докато стане златисто.

  • 5

    Сервирайте топло

    Извадете съда от фурната, охладете за няколко минути и поднесете с топка сладолед и печени орехови ядки

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара