Ябълков кейк
Кексово тесто, ябълки и биквити
ПРОДУКТИ:
- Чаени бисквити - 200 г
- Яйца - 4 броя
- Брашно - 200 г
- Олио - 170 г
- Бакпулвер - 1 брой
- Ябълки сорт Гала - 5 броя
- Масло - 20 г
Сочните ябълки за тази рецепта са закупени от BILLA. В периода 24.08-30.08.2017 в BILLA има промоционална кампания на български ябълки, сорт Гала отгледани в с. Градина Пловдивско.
Начин На Приготвяне
-
1
Пригответе кексовата смес
В голяма купа разбийте яйцата и захарта. Добавете на тънка струйка олиото и разбийте до кремообразна смес. Добавете пресятото с бакпулвера брашно и разбийте до гладкост.
-
2
Нарежете ябълките
Обелете ябълките и ги нарежете на филийки.
-
3
Направете блат от бисквитите
Намаслете форма за печене с падащо дъно и сложете смлените или натрошени бисквити. притиснете и оформете блат. Покрийте с нарязаните на филийки ябълки.
-
4
Печете 45 минути
Залейте блата с ябълките с кексовото тесто и печете 45-50 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна. Оставете да се охлади за 10 минути и обърнете кейка. Сервирайте поръсен с пудра захар.
Подобни рецепти
