Ябълков кейк

Кексово тесто, ябълки и биквити

Източник: Goodlife.bg

23.08.2017 Всички рецепти от този автор →
65 мин.

15 МИН » 50 МИН

Лесно
1 порция

ПРОДУКТИ:

  • Чаени бисквити - 200 г
  • Яйца - 4 броя
  • Брашно - 200 г
  • Олио - 170 г
  • Бакпулвер - 1 брой
  • Ябълки сорт Гала - 5 броя
  • Масло - 20 г

Сочните  ябълки за тази рецепта са закупени от BILLA. В периода 24.08-30.08.2017 в BILLA има промоционална кампания на български ябълки, сорт Гала отгледани в с. Градина Пловдивско. 

Начин На Приготвяне

  • 1

    Пригответе кексовата смес

    В голяма купа разбийте яйцата и захарта. Добавете на тънка струйка олиото и разбийте до кремообразна смес. Добавете пресятото с бакпулвера брашно и разбийте до гладкост.

  • 2

    Нарежете ябълките

    Обелете ябълките и ги нарежете на филийки.

  • 3

    Направете блат от бисквитите

    Намаслете форма за печене с падащо дъно и сложете смлените или натрошени бисквити. притиснете и оформете блат. Покрийте с нарязаните на филийки ябълки.

  • 4

    Печете 45 минути

    Залейте блата с ябълките с кексовото тесто и печете 45-50 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна. Оставете да се охлади за 10 минути и обърнете кейка. Сервирайте поръсен с пудра захар.

Отскочи към Коментарите (0 )

Подобни рецепти

0 Коментара