Пролетният Sofia Restaurant Week 2018 стартира

Фестивалът ще се проведе от 5 до 13 май 2018 г. с 29 гурме дестинации

Пролетните кулинарни изкушения са във фокуса на Четвъртото издание на Sofia Restaurant Week.

Фестивалът ще се проведе от 5 до 13 май 2018 г. с 29 гурме дестинации. За първи път вкусното столично събитие ще се проведе в рамките на 9 дни, вместо досегашните 7. Отзивите на самите участници са показали, че е почти невъзможно в рамките на седмица да бъдат посетени всички любими техни ресторанти.

Sofia Restaurant Week – Пролет 2018 не изневерява на своя оригинален подход за селекция на единствено лично проверени и селектирани от организаторите от Ресторант Уийк и Zavedenia.com ресторанти. В участващите места  се забелязват 6 нови имена, като 23 от ресторантите са били включени и в предишни издания и са получили високи оценки от посетителите.

Шеф готвачите на кулинарните дестинации на Фестивала предлагат по две специални тристепенни менюта, подготвени с много фантазия и любов. Акценти ще бъдат пролетните свежи зеленчуци, специалитетите с агнешко месо, както и гурме експериментите и авторската кухня. Куверт за тристепенно меню е с фиксирана цена от 29 лв., без напитки.

Регистрацията за Sofia Restaurant Week стартира в събота, 28.05.2018 г., като за някои от по-интересните ресторанти се очаква местата да бъдат запълнени още през първите два дни.

Ресторантите и менютата могат да бъдат разгледани на http://restaurantweek.bg/bg/restaurants/.

Внимателен поглед върху местата, които може да посетите с вашите приятели и семейство, показват чудесни попадения:

В Iv by Chef Evropeisky и The Restaurantможете да се насладите на неповторимото съчетание на стилна атмосфера и балансирани и свежи, вдъхновяващи кулинарни шедьоври.

Разнообразието от неповторими европейски ястия е богато представена в менютата, селектирани от ресторантите Cactus, Ventana, Social Café Bar and Kitchen, Пушкинъ, 33 Gastronauts,Talents, Табиет и Tempero.

За привържениците на италианската кулинария, насочваме вниманието към ресторантите Rose Restaurant and Pizza, Морино, както и Spaghetti Company, а за хората които не правят компромис с избора на вино, горещо препоръчваме Grape Central,Vino & Tapas и Barrique. Вдъхновението на традиционната френска кухня и готвене чрез метода sous vide ще намерите във VACUUM, а гръцката кулинария е представена в новооткрития ресторант Akrogiali.

 Магията на азиатската кухня ще ви завладее в Edo SushiVitosha, Royal Thai  и Hamachi-ni.

Любителите на риба и стекове на жар ще намерят интригуващи кулинарни предложения в Ascua, а  истинските ценители на сезонната кухня ще я намерят в ресторанти Щастливото прасе, Багри и  Aubergine.

Фестивалът намира път и към любителите на веган и гурмекухнята, чрез сезонната растителна храна, сервирана в интериор от естествени материали в ресторант Soul Kitchen.

Любителите на кулинарните интерпретации на традиционната кухня в модерна атмосфера ще я намерят в ресторант Grozd.

Колорит в семейството на Sofia Restaurant Week внасят изкушенията на индийската кухня в Kohinoor иарменският ресторант Egur Egur. 

Свежест и богатство от аромати ще намерите в любопитните менюта на ресторантитеи

Насладете се на кулинарните оазиси в сърцето на София и усетете неповторимия чар на четвъртото издание на Sofia Restaurant Week!

Фестивалът се провежда с подкрепата на METRO и ORMANO.

За повече информация: www.restaurantweek.bg

 

За контакти

Стоян А. Стоянов

Mob: + 359 (879) 646 648

E-mail: [email protected]

Отскочи към Коментарите (0)

Магазин

Подобни статии

0 Коментара