Източник: Pexels.com

Discover.Vino World 2018

Разнообразие от розови и пенливи вина

През последните години най-бурно растящият сегмент от винения пазар е този на розовите вина. До скоро запазени за летните месеци, розета се пият вече през цялата година, заради промяната на навиците.

В прав текст

Розетата са така привлекателни, защото са леки, безгрижни, понякога лекомислени и често неангажиращи.

Розетата са така привлекателни, защото са леки, безгрижни, понякога лекомислени и често неангажиращи. Това ги прави още по-приятни и лесни за пиене, а и за съчетаване с храни и сезони.

Това са вина, които се пият навсякъде – с най-разнообразна храна или като аперитив, в ресторанта, на терасата, на пикник или парти. Ако до скоро розови вина се пиеха най-много година след съответната реколта, все по-често се появяват такива, които са на по няколко години и предлагат завидна комплексност.

Франция продължава да е световен лидер и по производство, и по консумация на розе, а водеща област е емблематичната Прованс. Прекрасни розета се правят и в много други страни по света и в това може да се убедите по време на Discover.Vino World!

Второто издание на изложението-дегустация на вина от целия свят, присъстващи на българския пазар, ще се проведе на 11 и 12 май в Интер Експо Център, а розовите вина ще бъдат представени в отделна секция.

Какви са тенденциите за тази година? Какви нови розета има на нашия пазар? С каква храна може да се съчетават розетата?

Отговор на всички тези въпроси може да намерите по време на Discover.Vino World!

Тази пролет ви предлагаме и редкия шанс да опитате десетки различни естествено пенливи вина събрани под един покрив.

Отварянето на бутилка пенливо, или дори изпиването само на една чаша, правят живота специален, а моментът става празник! Независимо дали става дума за вино от Шампан, за испанската кава, за френския креман, италианските просеко и Франчакорта или португалски пенливи, удоволствието от хубавото пенливо вино е неповторимо.

Пенливите вина са и вълшебна съставка за коктейли – достатъчно е да споменем Кир роял, Аперол шприц или Мимоза…

Не забравяйте

Второто издание на изложението-дегустация на вина от целия свят, присъстващи на българския пазар, ще се проведе на 11 и 12 май в Интер Експо Център.

Ето и няколко причини, заради които DiVino не препоръчва живот без пенливо:

- Мехурчетата във виното са естествен и абсолютно сигурен начин за борба с лошо настроение

- Ефектът от чаша пенливо не може да се сравни с нищо друго и опиянението е краткотрайно; то е освежаващо и крайно изискано

- Всички проблеми се решават от само себе си след чаша естествено пенливо вино, сякаш цялата Вселена се втурва да помага за разрешаването им

- Както мадам Помпадур е казала, това е единственото вино, което оставя красива жената и на сутринта

Кога: 11 и 12 май 2018, петък и събота

Къде: София, Интер Експо Център, зала 5

Работно време

11 май 2018, петък - 17:00 до 21:00 часа (вход с билети)
12 май 2018, събота - 12:00 до 20:00 часа (вход с билети)

Вход за 1 ден

19 лева с предварителна продажба във Vintageclub.bg

25 лева на място, пред зала 5 на Интер Експо Център

Вход за 2 дни

24 лева с предварителна продажба във Vintageclub.bg

30 лева на място, пред зала 5 на Интер Експо Център

Заедно с билета за Discover.Vino World – независимо дали е за 1 или за 2 дни – получавате електронна DiVino карта заредена с 15 кредита (1 кредит = 1 лев).

Някои от вината ще се дегустират само срещу кредити. С тях може и да купувате подбрани храни и деликатеси в специалната зона, както и вина в магазин Casavino. Ще имате възможност при желание да добавяте допълнителни кредити в електронната си карта DiVino.

Всичко за събитието.

Отскочи към Коментарите (0)

Магазин

Подобни статии

0 Коментара