Патешко магре с портокалов сос
Поредица рецепти, вдъхновени от уредите за готвене на AEG
От няколко седмици в Goodlife.bg имаме удоволствието да работим с невероятните фурни на AEG - Combi Steam Pro.
През следващите 12 месеца ще споделим с вас поредица от рецепти, вдъхновени от уредите за готвене на AEG.
Започваме със сочни патешки гърди с прекрасен портокалов сос, приготвени в комбинирана фурна с пара AEG Combi Steam Pro.
Всяко хранене ще е интересно преживяване, когато готвите с комбинираната фурна Combi Steam Pro. Тя има три режима на готвене: с нагряване, с пара и комбиниранация от двете.
В комбинирания режим тя регулира автоматично подходящото съотношение от нагряване и пара, в зависимост от избраната рецепта. Тя ви помага да постигате златисти и хрупкави ястия отвън, които са сочни и крехки отвътре.
Независимо дали печете или гриловате месо, приготвяте хляб, създавате деликатни десерти или използвате функцията SousVide, можете да сте сигурни, че ще готвите на много по-високо ниво.
Повече за фурните на AEG може да научите на AEG.bg.
Патешко магре с портокалов сос
Начин На Приготвяне
-
1
Овкусете месото
Овкусете патешкото със сол и черен пипер. Сложете в плик за вакуумиране и пуснете вътре 2 клонки прясна мащерка. Добавете зехтина и запечатайте.
-
2
Ползвайте функция sous vide и сгответе месото
Сложете плика във фурната, изберете функция sous vide, настройте градусите на 55 и гответе 2 часа.
-
3
Бланширайте портокаловата кора
Настържете на ивици портокаловата кора, изцедете сока от портокала и оставете настрана. В малка касерола налейте студена вода и сложете портокаловата кора. Кипнете, отцедете и ги отново ги сложете в касеролата със студена вода. Повторете стъпката 3 пъти.
-
4
Пригответе портокаловия сос
В касерола сложете захарта и я оставете да се карамелизира, налейте оцета и разбъркайте. Прибавете сос Жу и портокаловия сок, оставете да ври 10 минути на средно-силен огън, докато се редуцира наполовина. Подправете със сол и пипер на вкус. Свалете съда от котлона, добавете маслото и разбъркайте, докато се разтопи. Накрая сложете бланшираната портокалова кора.
-
5
Запържете кожата до хрупкавост
Извадете месото от плика, направете разрези в кожата и сложете студен тиган. Изпържете, докато мазнината се разтопи и кожата стане хрупкава. обърнете месото, добавете маслото и обливайте патешкото, докато готвите. Оставете месото да отпочине за 5 минути преди да сервирате.
-
6
Поднесете патешкото с глазирани моркови
Поднесете патешкото разрязано на две с карамелизиран портокал, глазирани моркови, стафиди и залейте с портокаловия сос. Добавете пресни билки.
Подобни рецепти
