Патешко магре с портокалов сос

Поредица рецепти, вдъхновени от уредите за готвене на AEG

09.10.2018 Всички рецепти от този автор →
130мин.

10 МИН » 120 МИН

Средно
2 - 3 порции

От няколко седмици в Goodlife.bg имаме удоволствието да работим с невероятните фурни на AEG - Combi Steam Pro.

През следващите 12 месеца ще споделим с вас поредица от рецепти, вдъхновени от уредите за готвене на AEG.

Започваме със сочни патешки гърди с прекрасен портокалов сос, приготвени в комбинирана фурна с пара AEG Combi Steam Pro. 

Всяко хранене ще е интересно преживяване, когато готвите с комбинираната фурна Combi Steam Pro. Тя има три режима на готвене: с нагряване, с пара и комбиниранация от двете.

В комбинирания режим тя регулира автоматично подходящото съотношение от нагряване и пара, в зависимост от избраната рецепта. Тя ви помага да постигате златисти и хрупкави ястия отвън, които са сочни и крехки отвътре.

Независимо дали печете или гриловате месо, приготвяте хляб, създавате деликатни десерти или използвате функцията SousVide, можете да сте сигурни, че ще готвите на много по-високо ниво.

Повече за фурните на AEG може да научите на AEG.bg.

Патешко магре с портокалов сос

ПРОДУКТИ:

  • Патешки гърди - 2 броя
  • Зехтин - 2 супени лъжици
  • Сол на люспи - на вкус
  • Черен пипер - на вкус
  • Зехтин - 2 супени лъжици
  • Прясна мащерка - 2 клонки
За портокаловия сос:
  • Портокал - 1 брой
  • Захар - 2 чаени лъжички
  • Винен оцет - 1 супена лъжица
  • Сос Жу - 250 мл
  • Масло - 30 грама
  • Сол - На вкус

Начин На Приготвяне

  • 1

    Овкусете месото

    Овкусете патешкото със сол и черен пипер. Сложете в плик за вакуумиране и пуснете вътре 2 клонки прясна мащерка. Добавете зехтина и запечатайте.

  • 2

    Ползвайте функция sous vide и сгответе месото

    Сложете плика във фурната, изберете функция sous vide, настройте градусите на 55 и гответе 2 часа.

  • 3

    Бланширайте портокаловата кора

    Настържете на ивици портокаловата кора, изцедете сока от портокала и оставете настрана. В малка касерола налейте студена вода и сложете портокаловата кора. Кипнете, отцедете и ги отново ги сложете в касеролата със студена вода. Повторете стъпката 3 пъти.

  • 4

    Пригответе портокаловия сос

    В касерола сложете захарта и я оставете да се карамелизира, налейте оцета и разбъркайте. Прибавете сос Жу и портокаловия сок, оставете да ври 10 минути на средно-силен огън, докато се редуцира наполовина. Подправете със сол и пипер на вкус. Свалете съда от котлона, добавете маслото и разбъркайте, докато се разтопи. Накрая сложете бланшираната портокалова кора.

  • 5

    Запържете кожата до хрупкавост

    Извадете месото от плика, направете разрези в кожата и сложете студен тиган. Изпържете, докато мазнината се разтопи и кожата стане хрупкава. обърнете месото, добавете маслото и обливайте патешкото, докато готвите. Оставете месото да отпочине за 5 минути преди да сервирате.

  • 6

    Поднесете патешкото с глазирани моркови

    Поднесете патешкото разрязано на две с карамелизиран портокал, глазирани моркови, стафиди и залейте с портокаловия сос. Добавете пресни билки.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара