Терин от пилешки дробчета в було

Поредица рецепти, вдъхновени от уредите за готвене на AEG

18.10.2018 Всички рецепти от този автор →
75мин.

15 МИН » 60 МИН

Средно
5 - 6 порции

Използвайте функция "Помощ при готвене" на фурната AEG Combi Steam Pro, за да приготвите класически терин от пилешки дробчета. С AEG Combi Steam Pro можете прецизно да задавате температурата, часа и програмата на фурната.

Всяко хранене ще е интересно преживяване, когато готвите с AEG Combi Steam Pro. Фурната има три режима на готвене: с нагряване, с пара и комбиниранация от двете. В комбинирания режим тя регулира автоматично подходящото съотношение от нагряване и пара, в зависимост от избраната рецепта.

Само с едно докосване настойките се появяват на LCD дисплея, който гарантира ясна обратна връзка и улеснява програмирането. Асистираното готвене Ви дава възможност да избирате вида на храната, която готвите, за постигане на професионални резултати всеки път. 

Повече за фурните на AEG може да научите на AEG.bg.

Терин от пилешки дробчета в було

ПРОДУКТИ:

  • Пилешки дробчета - 400 г
  • Разтопено и охладено масло - 400 г
  • Яйца - 5 броя
  • Листа прясна мащерка - 1 с.л.
  • Порто - 2 с.л.
  • Арманяк - 1 с.л.
  • Чесън - 1 скилидка
  • Стафиди - 50 г
  • Сол - 2 ч.л.
  • Черен пипер - 1 ч.л.
  • Було - 100 г
За сервиране
  • Препечен хляб
  • Чътни с круша и синап
  • Тънки резени сладка круша

 

Начин На Приготвяне

  • 1

    Пасирайте дробчетата

    В блендер сложете дробчетата, мащерката и чесъна и разбийте всичко на пюре. Налейте алкохола и добавете яйцата едно по едно, като изчаквате сместа да поеме яйцето преди да добавите следващото.

  • 2

    Добавете разтопеното и охладено масло

    Налейте охладеното масло и разбийте до гладка смес. Прибавете стафидите и подправете със сол и черен пипер.

  • 3

    Пригответе терина

    Намаслете форма за терин с размери 8.5х26.5х6 см и покрийте с фолио за свежо съхранение, а след това с булото.

  • 4

    Налейте сместа във формата

    Получената смес налейте във формата, покрийте с булото и фолиото и сложете капака.

  • 5

    Ползвайте функция Помощ при готвене

    Сложете формата във фурната и ползвайте функцията Помощ при готвене. Изберете опция Гарнитури, а след това Терини. Задайте температура от 110 градуса и време за готвене 45-50 минути.

  • 6

    Охладете

    Извадете терина от фурната и оставете да се охлади до стайна температура. Вече охладен приберете в хладилник за 3-4 часа.

  • 7

    Извадете терина от формата и махнете фолиото., нарежете на филийки с дебелина около1.5 см и сервирайте с чътни от круша и семена синап, глазирана круша и препечен хляб.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара