Източник: Goodlife.bg

Хапки от бутер тесто с наденица

Сладко, солено, пикантно и опушено в една сочна хапка, жадуваща да бъде окъпана в глътка тъмна бирa

Без значение дали небцето ви моли за декадентска закуска или стомахът ви къркори за бърза вечеря, тези бутер хапки с наденица и Staropramen Dark ще ви уцелят точно в сърцето и трайно ще се загнездят в главата ви.

Експертите по хранене спорят по въпроса за перфектната диета, но ние сме категорични – съвършената чиния трябва да съдържа всички хранителни макромолекули – въглехидрат, протеин, мазнини и за да е пълно удоволствието – бира!

А вкусът ли?

Нека кажем, че сблъсъкът между карамелизиран лук и карамелени малцове може да бъде сравнен само с тектоничния сблъсък между континентите, задвижил еволюцията.

Сладко, солено, пикантно и опушено в една сочна хапка, жадуваща да бъде окъпана в глътка тъмна бира, не е предложение, на което можете да откажете и със сигурност ще приемате отново и отново… и отново.

Хапки от бутер тесто с наденица

ПРОДУКТИ:

  • Охладено бутер тесто - 1 пакет
  • Яйце - 1 брой
  • Сусам - 2-3 с.л.
За пълнежа:
  • Сурова наденица - 340 г
  • Галета - 40 г
  • Прясна салвия - 5-6 листа
  • Горчица на прах - 1 ч.л.
  • Пушен пипер - 1/2 ч.л.
  • Зелена ябълка - 1 брой
  • Карамелизиран лук - 3-4 с.л.
  • Старопрамен тъмно - 50 мл

Пригответе плънката

В голяма купа сложете смляното месо от наденицата и добавете нарязаната на ивички салвия.
Обелете ябълката и почистете семената. Настържете на едро ренде и добавете в купата. Сложете галетата, горчицата, пушения пипер и карамелизирания лук.

Охладете за 30 минути

Налейте бирата и разбъркайте сместа много добре. Приберете в хладилник за 30 минути, да се овкуси сместа и да остане студена.

Разбийте жълтъка

Отделете жълтъка на яйцето и го разбийте с 1 ч.л. вода.

 

Оформете рулата

Разделете плънката на две и оформете на дълги рула. Сложете плънката в единия край на листа тесто и намажете с жълтък в края на тестото, за да залепне при завиването.

Намажете с жълтък и поръсете със сусам

Навийте на руло и намажете отгоре с жълтък и поръсете със сусам. С остър нож нарежете на хапки с дължина около 2-3 сантиметра.

Печете на 220 градуса

Подредете в тава за печене покрита с хартия и печете 15-18 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна, докато станат златисти и хрупкави. Поднесете с горчица и кетчуп.

 

Отскочи към Коментарите (0)

Магазин

0 Коментара