
Хапки от бутер тесто с наденица
Сладко, солено, пикантно и опушено в една сочна хапка, жадуваща да бъде окъпана в глътка тъмна бирa
Без значение дали небцето ви моли за декадентска закуска или стомахът ви къркори за бърза вечеря, тези бутер хапки с наденица и Staropramen Dark ще ви уцелят точно в сърцето и трайно ще се загнездят в главата ви.
Експертите по хранене спорят по въпроса за перфектната диета, но ние сме категорични – съвършената чиния трябва да съдържа всички хранителни макромолекули – въглехидрат, протеин, мазнини и за да е пълно удоволствието – бира!
А вкусът ли?
Нека кажем, че сблъсъкът между карамелизиран лук и карамелени малцове може да бъде сравнен само с тектоничния сблъсък между континентите, задвижил еволюцията.
Сладко, солено, пикантно и опушено в една сочна хапка, жадуваща да бъде окъпана в глътка тъмна бира, не е предложение, на което можете да откажете и със сигурност ще приемате отново и отново… и отново.
Хапки от бутер тесто с наденица
ПРОДУКТИ:
- Охладено бутер тесто - 1 пакет
- Яйце - 1 брой
- Сусам - 2-3 с.л.
- Сурова наденица - 340 г
- Галета - 40 г
- Прясна салвия - 5-6 листа
- Горчица на прах - 1 ч.л.
- Пушен пипер - 1/2 ч.л.
- Зелена ябълка - 1 брой
- Карамелизиран лук - 3-4 с.л.
- Старопрамен тъмно - 50 мл
Пригответе плънката
В голяма купа сложете смляното месо от наденицата и добавете нарязаната на ивички салвия.
Обелете ябълката и почистете семената. Настържете на едро ренде и добавете в купата. Сложете галетата, горчицата, пушения пипер и карамелизирания лук.
Охладете за 30 минути
Налейте бирата и разбъркайте сместа много добре. Приберете в хладилник за 30 минути, да се овкуси сместа и да остане студена.
Разбийте жълтъка
Отделете жълтъка на яйцето и го разбийте с 1 ч.л. вода.
Оформете рулата
Разделете плънката на две и оформете на дълги рула. Сложете плънката в единия край на листа тесто и намажете с жълтък в края на тестото, за да залепне при завиването.
Намажете с жълтък и поръсете със сусам
Навийте на руло и намажете отгоре с жълтък и поръсете със сусам. С остър нож нарежете на хапки с дължина около 2-3 сантиметра.
Печете на 220 градуса
Подредете в тава за печене покрита с хартия и печете 15-18 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна, докато станат златисти и хрупкави. Поднесете с горчица и кетчуп.
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015
Подобни статии
