Джолан с пюре от карфиол

Рецепти, вдъхновени от уредите за готвене на AEG

19.03.2019 Всички рецепти от този автор →
140мин.

20 МИН » 120 МИН

Лесно
2 - 3 порции

ПРОДУКТИ:

  • Говежди джолан - 2 броя (600 г)
  • Масло - 30 г
  • Лук - 1 глава
  • Морков - 1 брой
  • Селъри - 2 стръка
  • Тъмна бира - 400 мл
  • Говежди бульон - 400 мл
  • Кафява захар - 2 с.л.
  • Доматено пюре - 1 с.л.
  • Сол - На вкус
  • Черен пипер - На вкус
  • Брашно - 2 с.л.
За пюрето от карфиол:
  • Глава карфиол - 1 брой (800 г)
  • Чесън - 3 скилидки
  • Масло - 30 г
  • Крем сирене - 150 г
  • Сол - На вкус
  • Черен пипер - На вкус
  • Зехтин - 1 ч.л.

Начин На Приготвяне

  • 1

    Овкусете месото

    Посолете и подправете месото с черен пипер и поръсете с брашно от всички страни. В тиган сгорещете зехтина и маслото, запечатайте месото за 2-3 минути на страна и прехвърлете в чиния.

  • 2

    Запържете едро нарязаните зеленчуци

    Нарежете зеленчуците на едро и ги запържете до омекване в мазнината от месото за 5-6 минути.

  • 3

    Сложете всики продукти в съда за печене

    Добавете доматеното пюре и гответе минута, налейте бирата и оставете за няколко минути да се изпари алкохола. Сложете захарта и върнете месото. Налейте бульон, така че да покрие месото и кипнете.

  • 4

    Печете при температура 170 градуса

    Покрийте съда с капак и сложете във фурната на ниво 3, изберете Готвене с влажност 1 и температура 170 градуса. Печете 110 минути, извадете и охладете за 10 минути преди да сервирате. Покрийте съда с капак и сложете във фурната на ниво 3, изберете Готвене с влажност 1 и температура 170 градуса. Печете 2 часа.

  • 5

    Извадете месото и покрийте с фолио, за да остане топло. Прецедете соса и го редуцирайте, като добавите и 1 ч.л. царевично нишесте разтворено в студена вода.

  • 6

    Изпечете скилидките чесън

    Отрежете връхчетата на скилидките чесън, сложете ги в алуминиево фолио, полейте с малко зехтин и посолете. Завийте добре и сложете в тавичка за печене. Печете 12-15 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.

  • 7

    Пригответе пюрето от карфиол

    Накъсайте карфиола на розички и сварете на пара за 20-25 минути. Сложете топлия карфиол, печения чесън, маслото и крем сиренето в блендер. Посолете и подправете с прясно смлян черен пипер. Пасирайте до гладко пюре и прехвърлете в купа. Дръжте топло до момента на сервиране.

  • 8

    Сервирайте месото с пюре и грах в масло

    Поднесете джолана върху пюрето от карфиол с малко грах в масло и редуцирания сос от печенето.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара