Пикантни нудли с рибни кюфтенца и снежен грах

Азиатска храна за щастие

18.01.2020 Всички рецепти от този автор →
40 мин.

20 МИН » 20 МИН

Лесно
3 - 4 порции

Фотография: Стоян Георгиев, Foodphotography.bg

 

ПРОДУКТИ:

За нудлите
  • 200 г - Яйчни нудли
  • 2 стръка - Пресен лук
  • 1 - Чевено чили
  • 1 скилидка - Чесън
  • 3 см - Джинджифил
  • 1 - Морков
  • 100 г - Снежен грах
За кюфтетата
  • 400 г - Треска или друга бяла риба
  • 2 стръка - Пресен лук
  • 50 мл - Кокосово мляко
  • 3 см - Джинджифил
  • 1/2 - Чевено чили
  • 1/2 - Зелено чили
  • 1 с.л. - Соев сос
  • 1/2 с.л. - Сос хойсин
  • 1 ч.л. - Сусамово олио
За сервиране
  • Соев сос, сос срирача, пресен кориандър, лайм

Фотография: Стоян Георгиев, Foodphotography.bg

Начин на приготвяне:

Кюфтенца

Нарежете пресния лук и двата вида люти чушки на ситно. Обелете джинджифила и го настържете на ренде.

В блендер сложете нарязаната риба, зеленчуците и останалите продукти за кюфтетата. Пасирайте до получаване на еднородна смес.

Прехвърлете в купа, завийте с фолио за свежо съхранение и оставете в хладилник 1 час.

Извадете сместа от хладилника, оформете кюфтенца с лъжица.

Пържете в силно загрято олио по 2-3 минути от страна.

Извадете кюфтета и започнете да приготвяте нудлите. 

Нудли

Сложете яйчните нудли да се варят според указанията на опаковката в подсолена вода.

Междувременно нарежете лютата чушка, моркова и снежния грах на тънки жулиени, а чесъна и джинджифила на ситно.

Сотирайте в олио моркова, джинджифила, чесъна и чилито. 

Добавете снежния грах и гответе още 2 минути.

Прибавете соевия сос, разбъркайте добре и сложете сварените и отцедени нудли.

Разбъркайте добре.

Сервиране

Сложете в купа от готовите нудли, добавете няколко рибни кюфтенца, сложете  тънко нарязан пресен лук, няколко клонки кориандър и изстискайте малко сок от лайм.

В купички поднесете двата вида сос.

 

Фотография: Стоян Георгиев, Foodphotography.bg

 

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара