
ПРОДУКТИ:
- 500 г - брашно тип 00
- 300 мл - хладка вода
- 7 г - суха мая
- 15 г - сол
- 2 с.л. - зехтин
- 1 с.л. - ситно нарязан розмарин
- 30 г - пармезан
- 3 с.л. - мармалад от лук
- 1 кг - червен лук
- 60 мл - зехтин
- сол - 1 ч.л.
- 2 - дафинови листа
- 2 клонки - пресен розмарин
- 200 г - кафява захр
- 5 с.л. - балсамов оцет
- 70 мл - бяло вино
- 70 мл - червен винен оцет
- 1/2 ч.л. - прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне
Пригответе първо лучения мармалад. Може да го направите и няколко дни предваритлено.
В широк тиган загрейте зехтина на средно силен огън. Сложете нарязнаия на тънки полумесеци лук и разбъркайте.
Гответе като разбърквайте често, докато лука започне да се оцветява.
Посолете, добавете черния пипер, дафиновия лист, и розмарина и гответе 20 минути. Сложете захарта, виното и двата вида оцет и гответе още 40 минути, докато течността се редуцира. Внимавайте лука да не започне да прегаря.
Махнете билките и прехвърлете мармалада в буркани.
Охладете до стайна температура и приберете в хладилник и съхранявайте до 3 седмици.
Замесете тестото за хляба
В купа смесете зехтина и водата и добавете маята.
В друга купа смесете брашното със солта, разбъркайте и налейте половината от течните съставки. Разбъркайте, за да започне да се оформя и излейте и останалата течност. Разбъркайте до оформянето на тесто, прехвърлете върху кухненския плот и месете 4-5 минути.
Разстелете леко тестото, добавете розмарина, мармалада от лук и настърганото сирене.Омесете добре без да добавяте брашно, докато лука се разпредели добре в тестото.
Прехвърлете в чиста купа, покрийте с кърпа и оставете за 1 час на стайна температура, докато тестото удвои обема си.
Загрейте във фурната чугунена или каменна плоча на максимални градуси.
Прехвърлете тестото върху леко набрашнен плот и разделете на две равни части.
Внимателно разтеглете с пръсти всяко парче тестото, като оформите триъгълник. Направете разрези в тестото, за да оформите като листо и прехвърлете върху лист хартия за печене.
Печете около 10 минути, или докато хляба стане златист и хрупкав.
Подобни статии
