Паниран цвят от тиквичка
С рикота и аншоа
ПРОДУКТИ:
- 15-18 - цвята от тиквичка
- олио - за пържене
- 250 г - сирене рикота
- 1 - яйце
- 5-6 - филета аншоа
- 1 щипка - индийско орехче
- сол - на вкус
- черен пипер - на вкус
- 20 г - пармезан
- 200 мл - студена газирана вода
- 100 г - оризово брашно
В широк и плитък съд смесете оризовото брашно и содата и разбийте добре.
В купа сложете рикотата, настъргания пармезан, ситно нарязаните филета аншоа и яйцето.
Посолете и подправете с черен пипер на вкус, добавете настърганото индийско орехче, разбъркайте добре и прехвърлете в пош.
Внимателно отстранете тичинките на цветовете и напълнете на 2/3 с крема от рикота.
Затворете в крайчетата на цветовете, за да не изпадне плънката по време на готвенето.
В чугунен съд налейте около 1 пръст олио и загрейте до 180 градуса.
Разбъркайте панировката и потопете цветовете, така че да се покрият добре.
Изпържете за около 2 минути на страна и извадете върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина.
Подобни рецепти
