Паниран цвят от тиквичка

С рикота и аншоа

20.09.2020 Всички рецепти от този автор →
25 мин.

10 МИН » 15 МИН

Лесно
за 1 порция

 

ПРОДУКТИ:

  • 15-18 - цвята от тиквичка
  • олио - за пържене
за плънката
  • 250 г - сирене рикота
  • 1 - яйце
  • 5-6 - филета аншоа
  • 1 щипка - индийско орехче
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • 20 г - пармезан
за панировката
  • 200 мл - студена газирана вода
  • 100 г - оризово брашно

 

В широк и плитък съд смесете оризовото брашно и содата и разбийте добре.  

В купа сложете рикотата, настъргания пармезан, ситно нарязаните филета аншоа и яйцето. 

Посолете и подправете с черен пипер на вкус, добавете настърганото индийско орехче, разбъркайте добре и прехвърлете в пош.

Внимателно отстранете тичинките на цветовете и напълнете на 2/3 с крема от рикота.

Затворете в крайчетата на цветовете, за да не изпадне плънката по време на готвенето. 

В чугунен съд налейте около 1 пръст олио и загрейте до 180 градуса.

Разбъркайте панировката и потопете цветовете, така че да се покрият добре. 

Изпържете за около 2 минути на страна и извадете върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина. 

 

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара