Азиатска патешка супа

С нудли

28.10.2020 Всички рецепти от този автор →
130 мин.

10 МИН » 120 МИН

Средно
за 1 порция

Патешка супа с нудли

ПРОДУКТИ:

  • 2 - патешки бутчета Пенелопе
  • 1 - патешки набор за супа Пенелопе
  • 1.5 л - зеленчуков бульон
  • 100 мл - соев сос
  • 2 стръка - пресен лук
  • 4-5 - сушени гъби шийтаке
  • 50 мл - мирин
  • 6 - скилидки чесън
  • 1 - червемо чили
  • 5 см - джинджифил
  • 3 броя - звезден анасон
  • 1/2 ч.л. - сол
  • 1/4 ч.л. - черен пипер
  • 2 с.л. - палмова захар
За сервиране
  • 400 г - соеви нудли
  • 2-3 - пресни гъби шийтаке
  • 3-4 - кафяви печурки
  • 3 стръка - пресен лук
  • 1 връзка - пресен коринадър
  • 2 броя - лайм

В дълбока тенджера сложете комплекта за супа и бутчетата и налейте бульона.

Прибавете соев сос, мирин, нарязания на филийки джинджифил, скилидките чесън, разрязаната на две люта чушка, сушените гъби и звездния анасон. Покрийте съда с капак и оставете да заври.

Намалете котлона и варете 90 минути., като периодично обирате пяната по повърхността. 

Извадете месото в чиния и оставете да се охлади за няколко минути. 

Увеличете котлона и варете бульона 30 минути, докато се редуцира с около 1/3. 

Добавете захарта, посолете и подправете с черен пипер. Разбъркайте и прецедете бульона през фина цедка.

Върнете го в тенджерата и кипнете. Прибавете нудлите и варете 3 минути. 

Свалете месото от костите и накъсайте на парчета. Оставете настрана до момента на сервиране. 

Разпределете нудлите в купи за сервиране и отгоре подредете месото, нарязани на филийки гъби и залейте с бульон.

Към всяка порция добавете пресен кориандър, пресен лук и резен лайм и поднесете веднага.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара