Пудинг със сладък хляб

Много масло и пресни малини

21.12.2020 Всички рецепти от този автор →
55 мин.

10 МИН » 45 МИН

Лесно
5 - 6 порции

 

ПРОДУКТИ:

  • 400 г - панетоне
  • 450 мл - прясно мляко
  • 80 - захар
  • 5 - яйца
  • 1 ч.л. - ванилов екстракт
  • 2 с.л. - портокалова кора
  • 100 г - пресни малини


Начин на приготвяне

Нарежете хляба панетоне на дебели филии и намажете с маслото. 

С меко масло намаслете форма за печене и подредете филиите панетоне, като ги застъпвате една с друга.

В купа счупете яйцата, прибавете захарта, ванилията и портокаловата кора и разбийте на пяна.

Налейте млякото, смесете добре и излейте сместа върху филиите панетоне. Оставете за 10-15 минути, за да може хляба да се напои добре с течността.

Поръсете с 1 с.л. кристална захар и половината малини и печете 40-45 минути в долната част на предварително загрята до 190 градуса фурна. Ако кората на панетонето започне да потъмнява много, покрийте с алуминиево фолио и така завършете печенето, докато яйчената смес стегне. 

Извадете пудинга от фурната и още топъл, поръсете с пудра захар. Преди поднасяне гарнирайте с още пресни малини. 

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара