Терин с три вида месо и сушени череши

Пилешки гърди, патешко магре и свинска кайма

31.01.2021 Всички рецепти от този автор →
90 мин.

30 МИН » 60 МИН

Средно
5 - 6 порции

ПРОДУКТИ:

  • 2 - патешки гърди Penelope
  • 2 - пилешки гърди
  • 750 г - свинска кайма
  • 24 - ленти бекон
  • 150 мл - пълномаслена сметана
  • 3 с.л. - бренди
  • 1/2 ч.л. - прясно смлян черен пипер
  • 90 г - шамфъстък
  • 90 г - сушени череши

Начин на приготвяне

Отделете 2 ленти бекон, а с останалите покрийте дъното и стените на форма за печене с размери приблизително 10 на 21 см, като ги застъпите една с друга.

Направете разрез в патешките и пилешки гърди, без да срязвате докрай и разтворете като книга. 

В купа смесете каймата, сметаната, брендито и черния пипер. посолете на вкус и омесете добре. 

На дъното на съда за печене сложете пласт от половината кайма.

Отгоре подредете пилешките гърди, поръсете със ситно нарязан магданоз и разпределете половината шамфъстък и череши.

Сложете патешките гърди и останалите череши и шамфъстък и покрийте с кайма.  

Отгоре подредете отделените ленти бекон по дължина и притиснете с ръка. 

Завийте с лентите бекон, които сте поставили за дъно. Терина трябва да е добре покрит с бекона. 

Печете 1 час в предварително загрята до 180 градуса фурна. 

Извадете терина от фурната и оставете да се охлади за кратко и обърнете върху тава покрита с алуминиево фолио.

Извадете изтеклата мазнина и сокове. 

Изрежете парче картон, което да приляга плътно към терина, увийте го с фолио за свежо съхранение и поставете върху терина.

Поставете консервни кутии отгоре, за да може терина да има плътна структура и оставете да се охлади до стайна температура. Приберете в хладилник за нощ.

Нарежете на филии с дебелина около 2 сантиметра и сервирайте с карамелизиран лук, дижонска горчица, корнишони, маринован лук, препечен хляб или салата.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни рецепти

0 Коментара