Вкусовете на Прованс и Окситания

Специална вечеря вдъхновена от френското Средиземноморие и Пиринеите

На 30 юни ресторант Bistrello и Moulin, компания, която внимателно проучва, селектира и внася вина от автентични френски винопроизводители от Лангедок, Русийон, Лоара, Бордо, Шабли, Бургундия, Елзас, Прованс, Бандол и Шатоньоф-дю-Пап, ви канят на специална вечеря, вдъхновена от колорита и разнообразието на френското Средиземноморие и богатството на Пиринеите.

Ресторант Bistrello и шеф Валери Русанов създадоха специално авторско меню, с което ще ви потопят в традиционните за Южна Франция вкусове, които ще бъдат съчетани с автентични регионални вина от Лангедок-Русийон и Прованс. 

Ето и менюто, което можете да опитате на 30 юни. 

Гужер със сирене Салер и мус от аншоа

Вино - Премиер Бюлл 75 мл

Изба- Sieur d’Arques

Сортове- музак, шенин блан, шардоне

 

Стриди в сос от зелени аспержи и вино Пикпул де пинехайвер и собствена пяна

Вино - Пикпул де пине 75 мл

Изба - Chateau de Castelnau

 

Нисоаз с филе от риба тон, картофена бисквита, чери домати и винегрет с аншоа

Вино - Ле Бриз Марин 75 мл

Изба - Chateau de Negly 

Сортове - бурбелен, русан

 

Крокета от треска, сос Буябес и гратинирани миди

Вино - Розе Бандол 75 мл

Изба - Domaine Ray-Jane 

Сортове - мурведр, гренаш, каринян

 

Агнешки котлети с билкова коричка, алиго със сирене Кантал, аспержи, моркови и френски зелен боб, поднесени със сос Жу

Вино - Дам Жан Руж 75 мл

Изба - Bergerie du Capucin 

Сортове - сира, гренаш, мурведр

 

Крем Каталан с какаови трохи с шам фъстък, поширани лимони, портокалово пюре и карамелен чипс

Вино - Ривзалт Омбре 50 мл

Изба - Domaine Lafage 

Сортове - ансамбъл от гренаш

 

Цената на куверта е 98 лв. Резервации можете да направите на телефон 0895 405 555. Вечерята е с начален час 19:30.

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни статии

0 Коментара