Отбелязваме седмица на италианската кухня в света!

Специален кулинарен курс

По повод на VI-то издание на седмицата на италианската кухня по света, чиято тема ще бъде традицията и устойчивостта на италианската кухня, ИТА София ще организира ГОТВАРСКИ КУРС със стрийминг на живо на английски език, който ще води Шеф Давиде Негри от училището на кулинарното списание LA CUCINA ITALIANA.

На 23 ноември от 15 часа местно време ще можете да се наблюдавате кулинарния курс тук:
SUSTAINABILITY, THE ITALIAN WAY - La Cucina Italiana.

В случай, че желаете да участвате, моля пишете ни на sofia@ice.it

Традиции и перспективи за развитие на италианската кухня: осъзнаване на значимостта и придаване на стойност на устойчивото хранене.

Това е темата на шестото световно издание на събитието, промотирано от Министерството на външните работи и международното сътрудничество на Република Италия, което ще се проведе едновременно по цял свят в периода от 22 до 28 ноември.

Агенцията ИТА е основен партньор на събитието и ще организира поредица инициативи в България. 

Във фокуса на инициативите на световното издание, което ще се проведе за шести път, ще бъде не само качеството на рецептите и на италианската ресторантьорска традиция, а също и уникалността на оригиналните италиански продукти и съставки, като се започне от онези със защитено наименование за произход и защитено географско указание и се стигне до особеностите на по-малко познатите производства и на предлагането в сферата на националната винарска индустрия. 

Целта на инициативите е да насърчат разпространението на вкусната храна и на културата на хранене, както и износа на продуктите, произведени в Италия, като по този начин подхранят престижа на полуострова на международните пазари. 

Италия е европейската страна с най-голям брой продукти със защитено наименование за произход и със защитено географско указание, признати в Европейския съюз

Това е поредното доказателство за доброто качеството на италианските продукти, но най-вече разкрива силната връзка между достиженията в хранително-вкусовата промишленост и територията на произход.  

Системата на географските указания на ЕС насърчава именно производствената система, икономиката на територията, защитата на околната среда, защото неразривната връзка с територията на произход изисква защита на екосистемите и на биоразнообразието и подкрепя социалното сближаване на цялата общност.

В същото време благодарение на общностната система за сертифициране се предоставят по-големи гаранции за потребителите и по-висока степен на проследимост и безопасност на сертифицираните продукти. 

Цикълът от тематични събития, организирани от ИТА в цял свят по повод седмицата на италианската кухня създава защитна мрежа за италианските продукти и позволява да се придаде стойност на достиженията на италианската територия в една синергия, която обединява в себе си и националната културна индустрия. 

За повече информация за кулинарния курс: 

https://www.davidenegrichef.it/no-categoria/davide-negri/

https://www.lacucinaitaliana.com/school

Отскочи към Коментарите (0)

Подобни статии

0 Коментара