
Термо сондата към мултифункционалните фурни AEG ви дава възможност да приготвяте месо до желаната от вас степен на изпичане. Лесна за поставяне и свързване с фурната, термо сондата е задължителен инструмент за приготвяне на перфектното месо.
Независимо как обичате приготвено месото си, с термо сондата няма как да сбъркате степента на изпичане. Готвенето е удоволствие и можете да се похвалите пред семейството и гостите си с майсторски приготвено месо.
Вижте видеото с рецептата.
Печен агнешки бут
ПРОДУКТИ:
- около 1.8 кг - агнешки бут
- 2 клонки - пресен розмарин, накъсани на цветчета
- 2-3 скилидки - чесън, нарязани на тънки филийки
- 2-3 - филета аншоа, нарязани на парченца
- 2 с.л. - зехтин
- 2 глави - лук, нарязан на полумесеци
Извадете месото на стайна температура за около 1 час.
Намажете месото със зехтин, посолете, подправете с черен пипер и втрийте добре. С малък нож направете прорези в месото, за да го овкусите в дълбочина. Във всеки прорез сложете стръкче розмарин, парче аншоа (по желание) и филийка чесън.
В тава сложете лука, полейте със зехтин и отгоре поставете месото.
Първоначално запечете бута за 20 минути на 190°C. След това сложете термо сондата в най-дебелата част на месото, като внимавате да не опира в кокал, и печете докато вътрешната температура достигне 55°C за средно недопечено, 70°C за средно изпечено и 76°C за добре изпечено.
Извадете месото от фурната, покрийте с фолио и оставете за 30 минути преди да нарежете.
От лука и отделения сок от печенето може да приготвите грейви.
В тавата от печенето добавете 250 мл говежди бульон и кипнете. Прибавете 1 с.л. царевично нишесте разбито с 2 с.л. студена вода и гответе 5-6 минути, докато се сгъсти. Прецедете и сервирайте с месото.
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015
Подобни статии
