
С фурните AEG и една от функциите "Долен нагревател+Грил+Вентилатор" или "Турбо Грил" успешно можете в домашни условия да постигнете чудесен резултат, който да наподобява готвене на огън, като единственото, което ще ви липсва е миризмата на пушек.
И двете функции ви дават възможност да печете и обгаряте всякакви продукти без задимяване в кухнята.
Дали искате за запечете зеленчуци и плодове или някакво месо, резултатите са винаги отлични.
В днешната рецепта използвахме функцията "Долен нагревател+Грил+Вентилатор", за да изпечем чушките за сладкото.
Друга много полезна функция на фурните AEG е "Консервиране". С нея можете да приготвяте консерви със зимнина в големи количества, без наличието на големи съдове, вряща вода и неудобства и риск от изгаряния.
Можете да консервирате всичко, от сладка и туршии, до лютеница и сосове в дома си залагайки на удобство и функционалност с уредите AEG.
Готви умно с AEG: Приготвяне и консервиране на сладко от люти чушки
ПРОДУКТИ:
- 500 г - червени люти чушки
- 500 г - сладки червени чушки
- 500 г - пасирани домати от консерва
- 200 г - нарязани домати от консерва
- 650 г - захар
- 150 мл - винен оцет
- 100 г - кетчуп
- 30 г - ситно нарязан динджифил
- 6 скилидки - ситно нарязан чесън
- 1 с.л. - сол
- 3 с.л. - олио
Изберете функция "Долен нагревател+Грил+Вентилатор" и загрейте фурната на 230°C.
Сложете двата вида чушки в тава покрита с хартия за печене и печете около 30 минути.
Ползвайте телескопичните водачи, за да извадите навън тавата и да обърнете чушките няколко пъти по време за печенето.
Охладете чушките, обелете и почистете от семената. Нарежете ги на ситно и оставете настрана.
В дълбок тиган загрейте олиото и запържете джинджифила и чесъна за около минута.
Добавете двата вида домати, кетчупа, захарта и оцета. Разбъркайте, оставете да кипне и гответе 10 минути на средно силен огън.
Прибавете чушките и солта, и гответе още около 30 минути, докато сместа се редуцира с около 1/3.
Загрейте фурната до 90 градуса и сложете бурканите за 10 минути, за да се стерилизират.
Капачките изварете за 5 минути и подсушете.
Разпределете сладкото в топлите буркани, затворете добре и подредете в плитка тава.
Сложете в още топлата фурна и изберете функция "Консервиране" и изберете 15 минути време за готвене.
Печени маслини с Philadelphia крем
29.05.2023
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015
Подобни статии
