Сладко от люти чушки

Гриловане и консервиране с фурните AEG

С фурните AEG и една от функциите "Долен нагревател+Грил+Вентилатор" или "Турбо Грил" успешно можете в домашни условия да постигнете чудесен резултат, който да наподобява готвене на огън, като единственото, което ще ви липсва е миризмата на пушек.

И двете функции ви дават възможност да печете и обгаряте всякакви продукти без задимяване в кухнята.

Дали искате за запечете зеленчуци и плодове или някакво месо, резултатите са винаги отлични.

В днешната рецепта използвахме функцията "Долен нагревател+Грил+Вентилатор", за да изпечем чушките за сладкото.

Друга много полезна функция на фурните AEG е "Консервиране". С нея можете да приготвяте консерви със зимнина в големи количества, без наличието на големи съдове, вряща вода и неудобства и риск от изгаряния.

Можете да консервирате всичко, от сладка и туршии, до лютеница и сосове в дома си залагайки на удобство и функционалност с уредите AEG.

Готви умно с AEG: Приготвяне и консервиране на сладко от люти чушки

ПРОДУКТИ:

  • 500 г - червени люти чушки
  • 500 г - сладки червени чушки
  • 500 г - пасирани домати от консерва
  • 200 г - нарязани домати от консерва
  • 650 г - захар
  • 150 мл - винен оцет
  • 100 г - кетчуп
  • 30 г - ситно нарязан динджифил
  • 6 скилидки - ситно нарязан чесън
  • 1 с.л. - сол
  • 3 с.л. - олио

Изберете функция "Долен нагревател+Грил+Вентилатор" и загрейте фурната на 230°C.

Сложете двата вида чушки в тава покрита с хартия за печене и печете около 30 минути.

Ползвайте телескопичните водачи, за да извадите навън тавата и да обърнете чушките няколко пъти по време за печенето.

Охладете чушките, обелете и почистете от семената. Нарежете ги на ситно и оставете настрана. 

В дълбок тиган загрейте олиото и запържете джинджифила и чесъна за около минута.

Добавете двата вида домати, кетчупа, захарта и оцета. Разбъркайте, оставете да кипне и гответе 10 минути на средно силен огън.

Прибавете чушките и солта, и гответе още около 30 минути, докато сместа се редуцира с около 1/3.

Загрейте фурната до 90 градуса и сложете бурканите за 10 минути, за да се стерилизират.

Капачките изварете за 5 минути и подсушете.

Разпределете сладкото в топлите буркани, затворете добре и подредете в плитка тава.

Сложете в още топлата фурна и изберете функция "Консервиране" и изберете 15 минути време за готвене.

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

Подобни статии

0 Коментара