
Функция помощ при готвене на фурните AEG е изключително удобна и практична, както за начинаещи, така и за хора готвещи редовно.
В нея има базови рецепти със зададена функция и препоръчително време за готвене. Различни видове цяло или нарязано месо, риба, огретени, гарнитури, десерти, плодови и зеленчукови ястия, десерти, яйца, хляб и печива.
В тази рецепта използвахме програмата за приготвяне на огретен. Вижте видеото и начина на приготвяне.
Огретен с карфиол
ПРОДУКТИ:
- 80 г - масло
- 1 кг - карфиол накъсан на розички
- 3 с.л. - брашно
- 480 мл - прясно мляко
- 240 мл - сметана
- 1 с.л. - сол
- 240 г - сирене комте
- 2 с.л. - ситно нарязан розмарин
- 1 с.л. - листа мащерка
- 60 г - галета панко
- 50 г - настърган пармезан
Загрейте фурната на функция традиционно печене до 220°C. Намаслете съд за печене с диаметър около 35 сантиметра.
Сложете карфиола в незалепващата, лесна за почистване тава AEG, полейте със зехтина, посолете и печете 20 минути.
Извадете от фурната и оставете да се охлади за няколко минути.
Разтопете половината масло, добавете брашното, разбъркайте и гответе 3-4 минути, докато брашното стане златисто.
Налейте млякото и сметаната при непрекъснато бъркане и гответе 6-8 минути, докато соса се сгъсти.
Намалете котлона, посолете и добавете 3/4 от настърганото сирене комте. Можете да използвате и друго сирене (грюер, ементал, суха моцарела или зрял кашкавал).
Разбъркайте и оставете на котлона за около минута, докато сиренето се разтопи.
В тиган разтопете останалото масло, добавете розмарина и мащерката и гответе 30 секунди.
Прибавете галетата панко и разбъркайте, за да се намасли равномерно.
Свалете от котлона, прехвърлете в купа и смесете с останалото сирене комте и пармезана.
Прехвърлете карфиола в съда за печене, залейте със соса и поръсете с галетата. Изберете функция Помощ при готвене, Гарнитури на фурна, Ястия на фурна и Зеленчуков огретен.
Печете 25 минути, докато карфиола се сготви, а коричката от галета стане златиста и хрупкава. Ако започне да потъмнява прекалено много, покрийте с алуминиево фолио. Охладете за 15 минути преди да сервирате.
Печена паста със сьомга
14.03.2023
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015
Подобни статии
