Кьопоолу с меласа от нар и орехи

Приготвено на фурна

Една от най-полезните функции на мултифункционалните фурни AEG SteamPro е "Турбо грил".

Тя позволява равномерно изпичане и обгаряне на продуктите и е много подходяща за рецептата, която ще ви представим.

Пекохме зеленчуците за кьопоолуто в тавата AirFry, в която патладжаните и червените чушки се приготвят равномерно, защото горещия въздух обгръща продуктите от всички страни, за по-добро и равномерно готвене.

Kьопоолу на фурна

ПРОДУКТИ:

  • 1 кг - патладжани
  • 500 г - червени чушки
  • 100 г - орехови ядки
  • 1/2 връзка - магданоз
  • 50 мл - меласа от нар
  • 25 мл - оцет от орехи
  • 6-7 скилидки чесън - чесън
  • 4-5 с.л. - зехтин
  • сол - на вкус
за сервиране
  • лабне с червен пипер -
  • препечен хляб -
  • ситно нарязан магданоз -

Начин на приготвяне

"Готви умно" на промо цена

До края на ноември "Готви умно" и "Добра година" са на промоционална цена. Отстъпка от 5 лв и безплатна доставка. Двете книги в комплект са на цена от 55 лв и безплатна доставка. Повече на https://goodlife.bg/shop

Пуснете фурната AEG на функция "Tурбо грил" на 220 градуса и оставете да загрее.

За равномерно изпичане от всички страни ползвайте AirFray тавата на AEG.

След като фурната достигне необходимите градуси, сложете патладжаните и печете 15-20 минути, в зависимост от големината им.

Оставете времето да изтече, добавете чушките и печете още 15-20 минути, докато кожата им обгори.

Извадете от фурната, прехвърлете в купа, покрийте с алуминиево фолио и оставете да се задушат за около 10 минути.

Обелете зеленчуците, почистете чушките от семената, а след това нарежете на парченца с остър нож.

Добавете пасирания чесън и нарязаните магданоз и орехи. Разбъркайте и прехвърлете в голяма купа.

Прибавете меласата и оцета, налейте зехтина и посолете.

Разбъркайте добре и приберете в хладилник за поне 1 час.

Сервирайте с няколко топки лабне, препечен хляб, още малко зехтин и ситно нарязан магданоз.

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

Подобни статии

0 Коментара