Седмица на италианската кухня по света

От 14-и до 20-и ноември

Седмица на италианската кухня по света

Задружност, устойчивост и иновация: съставките на италианската кухня за здравето на хората и защитата на планетата

„Задружност, устойчивост и иновация: съставките на италианската кухня за здравето на хората и защитата на планетата“, това е мотото на седмото издание на "Седмица на италианската кухня по света", което ще се проведе от 14-и до 20-и ноември.

Кампанията цели да подчертае достойнствата на италианската кулинарна традиция в чужбина като отличителен елемент на марката "Италия", като в същото време подкрепя износа на продукти от сектор земеделие и хранително-вкусова промишленост.

Всяка година "Седмицата на италианската кухня по света" реализира над хиляда събития в повече от 100 държави, като така се насочва вниманието на потребителите по света към италианската кухня и продуктите Мade in Italy.

В програмата от събития в България тази година ще се включат ресторанти, предлагащи италианска кухня и кафе и вносители на италиански продукти чрез организиране на тематични менюта и дегустации.

Автобус, движещ се по линия 413 в София, ще бъде брандиран с темата на "Седмицата на италианската кухня по света".

Шеф Лука Малакрида - Капитан на APCI CHEF ITALIA – Националния отбор на Асоциацията на италианските професионални готвачи ще проведе кулинарен курс в Дневен център за трудови занимания за хора с интелектуални затруднения „Светове" (събитието е благотворително).

10 традиционни италиански рецепти, подготвени от шеф Рита Монастеро, ще бъдат издадени в двуезична книжка и разпространени безплатно в рамките на Седмицата.

Но събитията не свършват тук. Във фейсбук страницата Italian Trade Agency Sofia можете да следите пълната програма на кампанията.

В България "Седмицата на италианската кухня по света" се организира от Посолството на Република Италия в България, Италианската търговска агенция – ИТА София, Италианския културен институт в София, Италианската готварска академия и се популяризира от Министерството на външните работи на Република Италия.

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

Подобни статии

0 Коментара