Седмица на италианската кухня по света
Задружност, устойчивост и иновация: съставките на италианската кухня за здравето на хората и защитата на планетата
„Задружност, устойчивост и иновация: съставките на италианската кухня за здравето на хората и защитата на планетата“, това е мотото на седмото издание на "Седмица на италианската кухня по света", което ще се проведе от 14-и до 20-и ноември.
Кампанията цели да подчертае достойнствата на италианската кулинарна традиция в чужбина като отличителен елемент на марката "Италия", като в същото време подкрепя износа на продукти от сектор земеделие и хранително-вкусова промишленост.
Всяка година "Седмицата на италианската кухня по света" реализира над хиляда събития в повече от 100 държави, като така се насочва вниманието на потребителите по света към италианската кухня и продуктите Мade in Italy.
В програмата от събития в България тази година ще се включат ресторанти, предлагащи италианска кухня и кафе и вносители на италиански продукти чрез организиране на тематични менюта и дегустации.
Автобус, движещ се по линия 413 в София, ще бъде брандиран с темата на "Седмицата на италианската кухня по света".
Шеф Лука Малакрида - Капитан на APCI CHEF ITALIA – Националния отбор на Асоциацията на италианските професионални готвачи ще проведе кулинарен курс в Дневен център за трудови занимания за хора с интелектуални затруднения „Светове" (събитието е благотворително).
10 традиционни италиански рецепти, подготвени от шеф Рита Монастеро, ще бъдат издадени в двуезична книжка и разпространени безплатно в рамките на Седмицата.
Но събитията не свършват тук. Във фейсбук страницата Italian Trade Agency Sofia можете да следите пълната програма на кампанията.
В България "Седмицата на италианската кухня по света" се организира от Посолството на Република Италия в България, Италианската търговска агенция – ИТА София, Италианския културен институт в София, Италианската готварска академия и се популяризира от Министерството на външните работи на Република Италия.
Ципура плакия
06.12.2024
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015