
Уредите AEG освен красив дизайн притежават и множество функции, които помагат за правилното готвене и пестене на време и усилия при приготвянето на храна.
Приготвянето на печива е изключително успокояващо и приятно. Независимо дали правим хляб, баница, пай или мъфини за закуска,
В тази рецепта използвахме функция "Размразяване" на индукционния плот AEG 9000 SENSEPRO 80 см, за да разтопим щадящо маслото и функция "Пица" на мултифункционалната фурна AEG 9000 STEAMPRO, за да изпечем пая.
Пай с пуешко и праз
ПРОДУКТИ:
- 250 г - печено пуешко месо
- 3 - къпани кори с диаметър 50 см
- 4-5 клонки - прясна мащерка
- 3 стръка - праз, нарязан на ситно
- 200 г - суха моцарела
- 150 г - масло
- 2 с.л. - зехтин
- сол и черен пипер - на вкус
Начин на приготвяне
Загрейте зехтина и 50 г от маслото в широк тиган и сотирайте праза заедно със завързаните на букетче клонки мащерка за 7-8 минути, докато омекне. Извадете мащерката, прехвърлете праза в купа и оставете да се охлади.
Настържете кашкавала на едро ренде.
Смесете продуктите за плънката, посолете, подправете с черен пипер и разбъркайте добре.
Разтопете останалото масло и охладете леко.
В съд за печене с диаметър 26-28 сантиметра сложете една кора, като оставите краищата да висят навън.
Намажете с масло, сложете 1/3 от плънката, покрийте с кора и повторете до изчерпване на продуктите.
Завийте краищата на корите върху последния слой плънка, намажете с останалото масло и печете 35-40 минути, в долната част на фурната, предварително загрята до 200 градуса.
Извадете пая и охладете за няколко минути, преди да сервирате.
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015
Подобни статии
