Пай с пуешко и праз

Една от любимите ни рецепти от "Добра година"

Уредите AEG освен красив дизайн притежават и множество функции, които помагат за правилното готвене и пестене на време и усилия при приготвянето на храна.

Приготвянето на печива е изключително успокояващо и приятно. Независимо дали правим хляб, баница, пай или мъфини за закуска,

В тази рецепта използвахме функция "Размразяване" на индукционния плот AEG 9000 SENSEPRO 80 см, за да разтопим щадящо маслото и функция "Пица" на мултифункционалната фурна AEG 9000 STEAMPRO, за да изпечем пая.

 

Пай с пуешко и праз

ПРОДУКТИ:

  • 250 г - печено пуешко месо
  • 3 - къпани кори с диаметър 50 см
  • 4-5 клонки - прясна мащерка
  • 3 стръка - праз, нарязан на ситно
  • 200 г - суха моцарела
  • 150 г - масло
  • 2 с.л. - зехтин
  • сол и черен пипер - на вкус

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина и 50 г от маслото в широк тиган и сотирайте праза заедно със завързаните на букетче клонки мащерка за 7-8 минути, докато омекне. Извадете мащерката, прехвърлете праза в купа и оставете да се охлади.

Настържете кашкавала на едро ренде.

Смесете продуктите за плънката, посолете, подправете с черен пипер и разбъркайте добре.

Разтопете останалото масло и охладете леко.

В съд за печене с диаметър 26-28 сантиметра сложете една кора, като оставите краищата да висят навън.

Намажете с масло, сложете 1/3 от плънката, покрийте с кора и повторете до изчерпване на продуктите.

Завийте краищата на корите върху последния слой плънка, намажете с останалото масло и печете 35-40 минути, в долната част на фурната, предварително загрята до 200 градуса.

Извадете пая и охладете за няколко минути, преди да сервирате.

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

Подобни статии

0 Коментара