
Панирано пиле и лингуини с орехи, чесън и магданоз
Хрупкаво бонфиле, приготвено във фурна
Панирано пиле на фурна
ПРОДУКТИ:
- 320 г - лингуини
- 50 г - орехови ядки
- 2-3 скилидки - чесън
- 1 малка връзка - магданоз
- кора от 1 - лимон
- 40 г - пармезан
- сол и черен пипер - на вкус
- 600 г - пилешко бонфиле
- 2-3 - яйца
- 60 г - галета
- 70 г - галета панко
- 3-4 с.л. - зехтин
- сол и черен пипер - на вкус
Начин на приготвяне
Пуснете фурната на функция Грил+вентилатор и настройте на 200°C.
Посолете и подправете месото с черен пипер и разбъркайте. Посолете яйцата и ги разбийте, двата вида галета посолете, подправете с черен пипер и разбъркайте. Панирайте месото последователно в яйце и галета.
Подредете панираното пиле в тавата AEG AirFry и напръскайте със спрей за готвене. Печете 20 минути в загрятата фурна.
Настържете орехите и пармезана на ситно и смесете.
Кипнете голямо количество вода и посолете обилно. Сложете пастата и сварете според инструкциите на опаковката.
Нарежете магданоза на ситно и оставете настрана.
За соса в тиган с незалепващо покритие загрейте зехтина. Добавете пасирания чесън и гответе 2-3 минути на слаб огън. Добавете сварената паста и разбъркайте. Сложете лимоновата кора, половината от сместа с орехи и пармезан и разбъркайте. Налейте малко от водата от варенето на пастата, сложете останалите орехи и пармезан. Поръсете с магданоза и разбъркайте добре.
В чиния за сервиране сложете от пастата, добавете няколко парчета пиле и поръсете с още ситно нарязан магданоз и лимонова кора. Поднесете топло.
Гриловани калмари су вид
07.02.2023
Pablo's House - Кристиян Йончев
05.02.2023
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015
Подобни статии
