Панирано пиле и лингуини с орехи, чесън и магданоз

Хрупкаво бонфиле, приготвено във фурна

Панирано пиле на фурна

ПРОДУКТИ:

  • 320 г - лингуини
  • 50 г - орехови ядки
  • 2-3 скилидки - чесън
  • 1 малка връзка - магданоз
  • кора от 1 - лимон
  • 40 г - пармезан
  • сол и черен пипер - на вкус
за панираното пиле
  • 600 г - пилешко бонфиле
  • 2-3 - яйца
  • 60 г - галета
  • 70 г - галета панко
  • 3-4 с.л. - зехтин
  • сол и черен пипер - на вкус

Начин на приготвяне

Пуснете фурната на функция Грил+вентилатор и настройте на 200°C.

Посолете и подправете месото с черен пипер и разбъркайте. Посолете яйцата и ги разбийте, двата вида галета посолете, подправете с черен пипер и разбъркайте. Панирайте месото последователно в яйце и галета.

Подредете панираното пиле в тавата AEG AirFry и напръскайте със спрей за готвене. Печете 20 минути в загрятата фурна.

Настържете орехите и пармезана на ситно и смесете.

Кипнете голямо количество вода и посолете обилно. Сложете пастата и сварете според инструкциите на опаковката.

Нарежете магданоза на ситно и оставете настрана.

За соса в тиган с незалепващо покритие загрейте зехтина. Добавете пасирания чесън и гответе 2-3 минути на слаб огън. Добавете сварената паста и разбъркайте. Сложете лимоновата кора, половината от сместа с орехи и пармезан и разбъркайте. Налейте малко от водата от варенето на пастата, сложете останалите орехи и пармезан. Поръсете с магданоза и разбъркайте добре.

В чиния за сервиране сложете от пастата, добавете няколко парчета пиле и поръсете с още ситно нарязан магданоз и лимонова кора. Поднесете топло.

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

Подобни статии

0 Коментара