Печени свински ребра

с картофена салата и маринован лук

В тази рецепта изолзвахме програма "Помощ при готвене", за да приготвим сочни, крехки, глазирани свински ребра, сготвени само за час с комбинираната фурна с пара AEG 9000 STEAMPRO.

Печени свински ребра

ПРОДУКТИ:

  • 2-2.5 кг - свински ребра
  • 150 г - кафява захар
  • 2 ч.л. - сол
  • 1 ч.л. - черен пипер
  • 1 ч.л. - едър лют пипер
  • 1 ч.л. - чесън на гранули
  • сушен лук - 2 ч.л.
  • 1/2 ч.л. - канела
  • 1 ч.л. - пушен пипер
  • сок и кора - от 1 лимон
  • 2 с.л. - ситно нарязан копър
за картофената салата
  • 1 кг - дребни картофи
  • 180 г - заквасена сметана
  • 100 г - майонеза
  • 2 с.л. - едрозърнеста горчица
  • 2 стръка - селъри, нарязнаи на тънки филийки
  • 2-3 - кисели краставички, нарязани на дребно
за сервиране
  • маринован червен лук -
  • зелен лук -
  • копър -

Начин на приготвяне

Оставете ребрата на стайна температура, докато приготвите салатата.

Сложете добре измитите, необелени картофи в тенджера, залейте със студена вода, посолете и варете около 20 минути под капак, докато омекнат. Отцедете картофите, оставете да се охладят и ги нарежете на филийки.

В купа смесете сметаната, майонезата и горчицата, и разбъркайте. Добавете нарязаните селъри, копър и краставички и смесете всичко добре. Сложете картофите, разбъркайте и оставете салата в хладилник за около час.

В купа сложете продуктите за мариноването на ребрата и разбъркайте добре.

Ако месото има пласт мазнина по ребрата, направете в нея разрези с остър нож, така че овкусяването на стигне до месото, а мазнината да се стопи. Махнете ципата от долната страна на ребрата и натрийте добре със сместа с подправки от всички страни.

Ползвайте програма Помощ при готвене на Комбинирана фурна с пара 9000 STEAMPRO.Изберете програмата за месо, след това Свинско, а после Ребра и оставете фурната да загрее. Подредете ребрата в лесната за почистване тава AEG  и печете 1 час.

Отделете ребрата едно от друго и сервирайте с картофена салата и маринован лук. поръсете с тънко нарязан пресен лук и малко копър и сервирайте топли.

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

Подобни статии

0 Коментара