Шоколадов кейк без брашно

с ягоди и бял шоколад

ПРОДУКТИ:

  • 50 г - масло
  • 50 г - черен шоколад
  • 50 г - бадемово брашно
  • 50 г - захар
  • 1 - яйце
  • 1 ч.л. - смляно кафе
за гарниране
  • ягоди -
  • филирани бадеми -
  • прясна мента -
  • 1 с.л. - пудра захар

Начин на приготвяне

В касерола сложете маслото и шоколада и разтопете на функция "Размразяване" на индукционния плот 9000 SENSEPRO 80 см.

Свалете съда от котлона, добавете кафето и бадемовото брашно и разбъркайте.

Отделете белтъка от жълтъка на яйцето. Разбийте белтъка на пяна и добавете половината захар, а след това разбийте на сняг.

Към жълтъка добавете останалата захар и разбийте до бледа, пухкава смес. Добавете белтъка и внимателно разбъркайте с шпатула.

Изсипете към шоколадовата смес и разбъркайте добре.

От програма "Помощ при готвене" на  мултифункционалната фурна 9000 STEAMPRO AEG изберете Десерти/Курабийки/Малки кексчета и оставете фурната да загрее.  

Намаслете и покрийте с хартия дъното на две форми за печене с диаметър 10 см. Разделете сместа във формите и печете 15-17 минути.

Охладете за 10 минути във формите, а след това извадете върху решетка.

Нарежете на кубчета 2 ягоди, смесете ги с пудрата захар, разбъркайте и оставете за няколко минути.

Сервирайте с ягоди, мента и филирани бадеми.

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара