
ПРОДУКТИ:
- 50 г - масло
- 50 г - черен шоколад
- 50 г - бадемово брашно
- 50 г - захар
- 1 - яйце
- 1 ч.л. - смляно кафе
- ягоди -
- филирани бадеми -
- прясна мента -
- 1 с.л. - пудра захар
Начин на приготвяне
В касерола сложете маслото и шоколада и разтопете на функция "Размразяване" на индукционния плот 9000 SENSEPRO 80 см.
Свалете съда от котлона, добавете кафето и бадемовото брашно и разбъркайте.
Отделете белтъка от жълтъка на яйцето. Разбийте белтъка на пяна и добавете половината захар, а след това разбийте на сняг.
Към жълтъка добавете останалата захар и разбийте до бледа, пухкава смес. Добавете белтъка и внимателно разбъркайте с шпатула.
Изсипете към шоколадовата смес и разбъркайте добре.
От програма "Помощ при готвене" на мултифункционалната фурна 9000 STEAMPRO AEG изберете Десерти/Курабийки/Малки кексчета и оставете фурната да загрее.
Намаслете и покрийте с хартия дъното на две форми за печене с диаметър 10 см. Разделете сместа във формите и печете 15-17 минути.
Охладете за 10 минути във формите, а след това извадете върху решетка.
Нарежете на кубчета 2 ягоди, смесете ги с пудрата захар, разбъркайте и оставете за няколко минути.
Сервирайте с ягоди, мента и филирани бадеми.
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015
Подобни статии
