ПРОДУКТИ:
- 200 мл - пълномаслена сметана
- 100 г - черен шоколад
- 170-200 г - бишкоти
- 150 мл - топло, подсладено еспресо
- 50 мл - марсала
- 2 опаковки - Philadelphia Original XL
- 250 г - рикота
- 1 ч.л. - ванилов екстракт
- 3 с.л. - мед
- 50 г - настърган шoколад
- 2-3 - мандарини
Начин на приготвяне
В тиган или касерола налейте сметаната, сложете на котлона и добавете шоколада. Оставете сметаната да се загрее и разбъркайте, докато шоколада се разтопи.
В съд диаметър приблизително 26 сантиметра подредете бишкотите, полейте с кафето и поръсете с марсала. Разпределете отгоре на равномерен пласт сметаната с шоколада и оставете настрана.
В купа сложете крем сиренето Philadelhia и рикотата, добавете меда и ваниловият екстракт и разбийте добре.
Разстелете върху шоколадовия слой, поръсете с настърган шоколад и кора от мандарина и приберете в хладилник за поне 2 часа.
Сервирайте с резенчета мандарина.
Рулца от тиквички с Philadelphia
13.09.2024
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015