Тирамису с шоколад и мандарини

с Philadelphia и рикота

ПРОДУКТИ:

  • 200 мл - пълномаслена сметана
  • 100 г - черен шоколад
  • 170-200 г - бишкоти
  • 150 мл - топло, подсладено еспресо
  • 50 мл - марсала
  • 2 опаковки - Philadelphia Original XL
  • 250 г - рикота
  • 1 ч.л. - ванилов екстракт
  • 3 с.л. - мед
  • 50 г - настърган шoколад
  • 2-3 - мандарини

Начин на приготвяне

В тиган или касерола налейте сметаната, сложете на котлона и добавете шоколада. Оставете сметаната да се загрее и разбъркайте, докато шоколада се разтопи.

В съд диаметър приблизително 26 сантиметра подредете бишкотите, полейте с кафето и поръсете с марсала. Разпределете отгоре на равномерен пласт сметаната с шоколада и оставете настрана.

В купа сложете крем сиренето Philadelhia и рикотата, добавете меда и ваниловият екстракт и разбийте добре.

Разстелете върху шоколадовия слой, поръсете с настърган шоколад и кора от мандарина и приберете в хладилник за поне 2 часа.

Сервирайте с резенчета мандарина.

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара