
Великден е почитан във всяко християнско семейство празник.
За тазгодишния Великден ви даваме идея как да приготвите по различен начин едно от задължителните ястия за трапезата, а именно дроб сарма с пролетни листни зеленчуци и агнешко.
Светъл празник на всички.
ПРОДУКТИ:
- 1 агнешки комплект - бял и черен дроб
- 300 г - ориз
- 1 морков - нарязан на кубчета
- 1 връзка - нарязан на колелца пресен лук
- 3 стръка - пресен чесън, нарязан на колелца
- 1.2 л - зеленчуков бульон
- 100 г - нарязан спанак
- 50 г - нарязани листа лапад
- 50 г - попарена и нарязана коприва
- кора от - 1 лимон
- 1 малка връзка - нарязан джоджен
- 1 ч.л. - червен пипер
- 1/2 ч.л. - пушен пипер
- 1 ч.л. - чили на люспи
- сол и черен пипер - на вкус
- 500 мл - прясно мляко
- 30 г - масло
- 30 г - брашно
- сол, бял пипер и индийско орехче - на вкус
Начин на приготвяне
Сложете белия дроб в дълбока тенджера, залейте с вода, така че да го покрие, посолете и покрийте с капак. Пуснете индукционния плот AEGBRIDGE WITH EXTRACTOR 80 CM С АБСОРБАТОР ЗА ВГРАЖДАНЕ на функция P и оставете течността да заври. Намалете котлона и варете 30 минути, като периодично обирате пяната по повърхността.
Извадете белия дроб в чиния и отново кипнете водата. Попарете черния дроб за 2 минути, извадете и охладете.
Нарежете двата вида дроб на кубчета и оставете настрана.
В тиган AEG с незалепващо покритие и диаметър 30 см налейте 50 мл олио. Сложете моркова и гответе 2-3 минути. Добавете двата вида пресен лук, разбъркайте и гответе още 2 минути.
Прибавете ориза, разбъркайте, за да се намасли, посолете, подправете с черен пипер и сложете сладкия и пушения пипер. Разбъркайте, прибавете спанака, лапада и копривата и налейте малко бульон. Разбъркайте и гответе 2 минути.
Загрейте ФУРНАТА AEG 9000 STEAMPRO С ПАРА ПОЧИСТВАНЕ на фурната функция "Традиционно печене" и 200°C.
Изсипете сместа в дълбока тава с размери приблизително 40/28 см. Добавете дроба, лимоновата кора, джоджена и чилито. Разбъркайте добре, налейте останалия бульон и печете дроб сармата 35-40 минути.
През това време пригответе соса бешамел.
Налейте млякото в касерола и загрейте без да кипва. В друг съд разтопете маслото, добавете брашното, разбъркайте и гответе 4-5 минути, докато брашното се сготви и стане златисто. Налейте млякото при непрекъснато бъркане и гответе 6-7 минути, докато соса се сгъсти и стане гладък и кремообразен. Подправете със сол, индийско орехче и бял пипер. Разбъркайте и свалете съда от котлона.
Охладете дроб сармата за няколко минути и сервирайте със свежа салата, сос бешамел и пресен джоджен.
Печени маслини с Philadelphia крем
29.05.2023
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015
Подобни статии
