
ПРОДУКТИ:
- 400 г - пуешка кайма
- 1 глава - ситно нарязан лук шалот
- 2 скилидки - пасиран чесън
- 1 ч.л. - пушен червен пипер
- 2 ч.л. - сушен риган
- сол и черен пипер - на вкус
- 1 лимон - нарязан на колелца
- 2 с.л. - масло
- 2 с.л. - лимонов сок
- 170 г - паста орзо
- 80 г - зелени маслини без костилка
- 70 г - сушени домати в зехтин
- 2 с.л. - балсамов оцет
- 2 с.л. - зехтин
- 2 опаковки - Philadelphia Original
- 2 с.л. - зехтин
- 1/2 ч.л. - чили на люспи
Начин на приготвяне
В купа сложете каймата, добавете ситно нарязания лук, половината чесън, ригана, пушения пипер, солта и черния пипер. Омесете добре и с леко намаслени ръце оформете 18-20 малки кюфтенца.
Загрейте на средно силен огън широк тиган и добавете 2 с.л. зехтин. Изпържете кюфтенцата за 8-10 минути като ги обърнете 2-3 пъти, докато станат хрупкави. Преместете в купа и оставете настрана.
В същия тиган сложете маслото и резените лимон. Гответе по около минута на страна и премесете при кюфтенцата.
В тигана сложете пастата и чесъна и гответе 2-3 минути, като бъркате непрекъснато, докато леко потъмнее. Налейте 2 ½ чаши вода, кипнете и гответе 8-9 минути. Добавете маслините и копъра. Разбъркайте и свалете съда от котлона.
В друга купа сложете крем сиренето Philadelphia, добавете зехтина и чилито и разбъркайте.
Пригответе винегрета от сушени домати. Смесете зехтина на доматите, 2 с.л. лимонов сок и балсамовия оцет. Разбъркайте добре, добавете доматите и 1 с.л.копър, сол, черен пипер и чили на люспи.
За да сервирате в чиния сложете от крема с Philadelphia, добавете паста орзо и 4-5 кюфтенца. Добавете резени лимон, няколко лъжици от винегрета и поднесете.
50-те най-красиви места на света
30.11.2023
Всичко, което трябва да знаете за оцета
30.11.2023
Австрийската храна и вино
29.11.2023
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015
Подобни статии
