Пуешки кюфтенца с паста орзо

и крем с Philladelphia

ПРОДУКТИ:

  • 400 г - пуешка кайма
  • 1 глава - ситно нарязан лук шалот
  • 2 скилидки - пасиран чесън
  • 1 ч.л. - пушен червен пипер
  • 2 ч.л. - сушен риган
  • сол и черен пипер - на вкус
  • 1 лимон - нарязан на колелца
  • 2 с.л. - масло
  • 2 с.л. - лимонов сок
  • 170 г - паста орзо
  • 80 г - зелени маслини без костилка
  • 70 г - сушени домати в зехтин
  • 2 с.л. - балсамов оцет
  • 2 с.л. - зехтин
за крема с Philadelphia
  • 2 опаковки - Philadelphia Original
  • 2 с.л. - зехтин
  • 1/2 ч.л. - чили на люспи

Начин на приготвяне

В купа сложете каймата, добавете ситно нарязания лук, половината чесън, ригана, пушения пипер, солта и черния пипер. Омесете добре и с леко намаслени ръце оформете 18-20 малки кюфтенца.

Загрейте на средно силен огън широк тиган и добавете 2 с.л. зехтин. Изпържете кюфтенцата за 8-10 минути като ги обърнете 2-3 пъти, докато станат хрупкави. Преместете в купа и оставете настрана.

В същия тиган сложете маслото и резените лимон. Гответе по около минута на страна и премесете при кюфтенцата.

В тигана сложете пастата и чесъна и гответе 2-3 минути, като бъркате непрекъснато, докато леко потъмнее. Налейте 2 ½ чаши вода, кипнете и гответе 8-9 минути. Добавете маслините и копъра. Разбъркайте и свалете съда от котлона.

В друга купа сложете крем сиренето Philadelphia, добавете зехтина и чилито и разбъркайте.

Пригответе винегрета от сушени домати. Смесете зехтина на доматите, 2 с.л. лимонов сок и балсамовия оцет. Разбъркайте добре, добавете доматите и 1 с.л.копър, сол, черен пипер и чили на люспи.

За да сервирате в чиния сложете от крема с Philadelphia, добавете паста орзо и 4-5 кюфтенца. Добавете резени лимон, няколко лъжици от винегрета и поднесете. 

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара