
Суфле с лапад, коприва и спанак
пухкаво и сочно, със сирене и кашкавал
ПРОДУКТИ:
- 110 г - масло
- 60 г - брашно
- 600 мл - прясно мляко
- сол и бял пипер - на вкус
- индийско орехе - щипка
- 6 - яйца
- 200 г - зряло овче сирене
- 100 г - кашкавал от овче мляко
- 200 г - спанак, нарязан на едро
- 100 г - лапад, нарязан на едро
- 50 г - попарена и нарязана коприва
- 2 стръка - пресен лук
- 1 стрък - пресен чесън
- 30 г - масло
- 1 с.л. - зехтин
- сол и черен пипер - на вкус
- 2 с.л. - масло
- 2-3 с.л. - галета панко
- рукола -
- запечени орехови ядки -
Начин на приготвяне
Загрейте маслото и зехтина в широк съд.
Сложете лука и чесъна, гответе 2 минути и добавете всички листни зеленчуци. Посолете, подправете с черен пипер и гответе 2-3 минути, докато омекнат. Прехвърлете в купа и оставете да се охладят.
В касерола разтопете маслото, добавете брашното и гответе 3-4 минути, докато брашното се запече и стане златисто.
Свалете съда от котлона и налейте млякото при непрекъснато бъркане. Посолете, подправете с бял пипер и индийско орехче и върнете съда на котлона.
Гответе на средно силен огън 8-10 минути, докато се сгъсти. Прехвърлете в голяма купа и оставете да се охлади за няколко минути.
Намаслете съд с размери приблизително 22х33 см покрийте дъното и стените с хартия за печене и намаслете и нея. Поръсете с галета дъното и стените и оставете настрана.
Отделете жълтъците от белтъците на яйцата. Добавете жълтъците един по един към соса бешамел и разбийте добре.
Прибавете охладените и отцедени лапад, коприява и спанак, сиренето и кашкавала и разбъркайте с шпатула.
Използвайте функция "Помощ при готвене" на комбинираната фурна с пара 8000 STEAMBOOST AEG. Изберете Гарнитури/Ястия на фурна/Зеленчуков огретен и оставете да загрее.
Към белтъците добавете малко сол и разбийте, докато се сгъстят и увеличат обема си. На части прибавете към първата смес и разбъркайте внимателно.
Изсипете в подготвения съд и печете 35 минути на 180°C.
Поднесете веднага, с листа рукола и нарязани печени орехови ядки.
Печени маслини с Philadelphia крем
29.05.2023
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015
Подобни статии
