Пилешко филе с аспержи и проволоне

сервирана с доматен сос с маслини

Пилешко филе с аспержи и проволоне

ПРОДУКТИ:

  • 3 броя - пилешки гърди
  • 3 слайса - сирене проволоне
  • 30 г сушени домати - нарязани на ситно
  • 3 ч.л. - смес от сушени мащерка, риган и розмарин
  • 30 г - масло
  • 2 с.л. - зехтин
  • 9 броя - почистени, пролетни аспержи
  • сол и черен пипер - на вкус

Начин на приготвяне

Загрейте kомбинирана фурна с пара 8000 STEAMBOOST на функция "Горещ въздух+вентилатор" на 200°C. 

Направете надлъжен разрез в пилешките гърди, талка че да може да разтворите като книга, и овкусете със сол и черен пипер от всички страни. 

Поставете от сиренето проволоне във всяко парче месо, 1/3 от нарязаните сушени домати и 3 броя аспержи.

Прегънете филето и защипете с шишче, или клечка за зъби. 

В тиган подходящ за фурна, разтопете маслото, добавете зехтина и загрейте на средно силен огън. 

Сложете пилешкото и гответе по 2 минути на страна, докато се зачерви. Сложете в загрятата фурна и гответе 20 минути. 

Сервирайте с доматен сос с маслини и полейте с малко от соса от печенето.  

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара