
Пилешко филе с аспержи и проволоне
сервирана с доматен сос с маслини
Пилешко филе с аспержи и проволоне
ПРОДУКТИ:
- 3 броя - пилешки гърди
- 3 слайса - сирене проволоне
- 30 г сушени домати - нарязани на ситно
- 3 ч.л. - смес от сушени мащерка, риган и розмарин
- 30 г - масло
- 2 с.л. - зехтин
- 9 броя - почистени, пролетни аспержи
- сол и черен пипер - на вкус
Начин на приготвяне
Загрейте kомбинирана фурна с пара 8000 STEAMBOOST на функция "Горещ въздух+вентилатор" на 200°C.
Направете надлъжен разрез в пилешките гърди, талка че да може да разтворите като книга, и овкусете със сол и черен пипер от всички страни.
Поставете от сиренето проволоне във всяко парче месо, 1/3 от нарязаните сушени домати и 3 броя аспержи.
Прегънете филето и защипете с шишче, или клечка за зъби.
В тиган подходящ за фурна, разтопете маслото, добавете зехтина и загрейте на средно силен огън.
Сложете пилешкото и гответе по 2 минути на страна, докато се зачерви. Сложете в загрятата фурна и гответе 20 минути.
Сервирайте с доматен сос с маслини и полейте с малко от соса от печенето.
Печени маслини с Philadelphia крем
29.05.2023
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015
Подобни статии
