Philadelphia kейк със сладко от къпини с лавандула
Гарнирайте с пресни къпини и листа мента
ПРОДУКТИ:
- 400 г - пресни или замразени къпини
- 170 г - мед
- 1 с.л. - лимонов сок
- 1 с.л. - сушена лавандула
- 220 г - разтопено кокосово масло
- 175 г - крем сирене Philadelphia Оriginal
- 3 - яйца
- 300 г - захар
- 375 г - брашно
- 1 с.л. - ванилов екстракт
- 240 мл - прясно мляко
- 1/2 ч.л. - сода бикарбонат
- 1 1/2 ч.л. - бакпулвер
- 1 ч.л. - сол
- 100 г - меко масло
- 175 г - крем сирене Philadelphia Оriginal
- 100 г - пудра захар
- 1 ч.л. - ванилов екстракт
Начин на приготвяне
Пригответе сладкото. В касерола сложете къпините, меда, лимоновия сок и лавандулата. Сложете на котлона, кипнете и намачкайте леко. Гответе 10-15 минути, докато сместа се редуцира с 1/3.
Свалете съда от котлона и оставете сладкото са се охлади.
Загрейте фурната до 180°C.
Покрийте с хартия съд с размери приблизително 22х33 см.
В голяма купа смесете яйцата, захарта и кокосовото масло и разбийте до пухкава смес. Сложете крем сиренето Philadelphia и ванилията и смесете добре. Прибавете брашното, содата, бакпулвера и солта и разбъркайте.
Налейте прясното мляко и разбийте до пълното смесване на продуктите. Изсипете сместа в подготвения съд. Сложете 7-8 лъжици от сладкото от къпини в тестото. С нож минете през сместа, за да оформите шарката на кейка, без да разбърквате прекалено.
Печете 30-35 минути, докато кейка стегне. Извадете от фурната и охладете напълно преди да покриете с глазурата.
За глазурата в голяма купа смесете маслото, пудрата захар и крем сиренето Philadelphia. Добавете ванилията и сладкото и разбъркайте.
Разнесете глазурата върху кейка. Гарнирайте с къпини и листа мента. Охладете преди да разрежете.
Домашни бисквити
24.09.2024
Мини ябълкови пайове
30.09.2024
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015