Philadelphia kейк със сладко от къпини с лавандула

Гарнирайте с пресни къпини и листа мента

ПРОДУКТИ:

  • 400 г - пресни или замразени къпини
  • 170 г - мед
  • 1 с.л. - лимонов сок
  • 1 с.л. - сушена лавандула
за кейка
  • 220 г - разтопено кокосово масло
  • 175 г - крем сирене Philadelphia Оriginal
  • 3 - яйца
  • 300 г - захар
  • 375 г - брашно
  • 1 с.л. - ванилов екстракт
  • 240 мл - прясно мляко
  • 1/2 ч.л. - сода бикарбонат
  • 1 1/2 ч.л. - бакпулвер
  • 1 ч.л. - сол
за глазурата
  • 100 г - меко масло
  • 175 г - крем сирене Philadelphia Оriginal
  • 100 г - пудра захар
  • 1 ч.л. - ванилов екстракт

Начин на приготвяне

Пригответе сладкото. В касерола сложете къпините, меда, лимоновия сок и лавандулата. Сложете на котлона, кипнете и намачкайте леко. Гответе 10-15 минути, докато сместа се редуцира с 1/3.  

Свалете съда от котлона и оставете сладкото са се охлади. 

Загрейте фурната до 180°C.

Покрийте с хартия съд с размери приблизително 22х33 см. 

В голяма купа смесете яйцата, захарта и кокосовото масло и разбийте до пухкава смес. Сложете крем сиренето Philadelphia и ванилията и смесете добре. Прибавете брашното, содата, бакпулвера и солта и разбъркайте. 

Налейте прясното мляко и разбийте до пълното смесване на продуктите. Изсипете сместа в подготвения съд. Сложете 7-8 лъжици от сладкото от къпини в тестото. С нож минете през сместа, за да оформите шарката на кейка, без да разбърквате прекалено. 

Печете 30-35 минути, докато кейка стегне. Извадете от фурната и охладете напълно преди да покриете с глазурата. 

За глазурата в голяма купа смесете маслото, пудрата захар и крем сиренето Philadelphia. Добавете ванилията и сладкото и разбъркайте.  

Разнесете глазурата върху кейка. Гарнирайте с къпини и листа мента. Охладете преди да разрежете.   

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара