Пай с претцели, Philadelphia и праскови

и за разкош малини

ПРОДУКТИ:

  • 150 г - смлени солени претцели
  • 125 г - разтопено масло
  • 2 с.л. - мед
за крема
  • 300 мл - пълномаслена сметана
  • 2 ч.л. - ванилов екстракт
  • 1 опаковка - Philadeplhia Original XXL
  • 3-4 с.л. - пудра захар
  • 2 с.л. - малинов конфитюр или сладко
за сервиране
  • 100 г - мед
  • 3 - нарязани на тънки клинове праскови
  • 30 г - масло
  • 2 с.л. - листа мащерка
  • 60 г - пресни малини

Начин на приготвяне

В купа сложете претцелите, маслото и меда. Разбъркайте до пълното смесване на продуктите и разстелете в тавичка с диаметър 18-20 см.

Притиснете добре, прехвърлете в загрята до 180 градуса фурна и печете 8 минути.

Охладете напълно, преди да сложите пълнежа. 

За пълнежа в купа сложете сметаната, пудрата захар и ваниловият екстракт и разбийте за 2-3 минути, до меки връхчета.

Добавете крем сиренето Philadelphia Original XXL и разбийте, до получаването на еднородна смес. 

Върху основата разпределете малиновия мармалад, отгоре сложете крема и охладете за няколко часа в хладилник, докато стегне. 

В касерола сложете маслото, прасковите, меда и листенцата мащерка. 

Сложете на котлона на средно силен огън и гответе няколко минути, докато прасковите омекнат леко, а меда се овкуси. 

Върху охладения крем сложете част прасковите с меда и добавете няколко малини.  

Разрежете и сервирайте с още малко от овкусения мед. 

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара