ПРОДУКТИ:
- 150 г - смлени солени претцели
- 125 г - разтопено масло
- 2 с.л. - мед
- 300 мл - пълномаслена сметана
- 2 ч.л. - ванилов екстракт
- 1 опаковка - Philadeplhia Original XXL
- 3-4 с.л. - пудра захар
- 2 с.л. - малинов конфитюр или сладко
- 100 г - мед
- 3 - нарязани на тънки клинове праскови
- 30 г - масло
- 2 с.л. - листа мащерка
- 60 г - пресни малини
Начин на приготвяне
В купа сложете претцелите, маслото и меда. Разбъркайте до пълното смесване на продуктите и разстелете в тавичка с диаметър 18-20 см.
Притиснете добре, прехвърлете в загрята до 180 градуса фурна и печете 8 минути.
Охладете напълно, преди да сложите пълнежа.
За пълнежа в купа сложете сметаната, пудрата захар и ваниловият екстракт и разбийте за 2-3 минути, до меки връхчета.
Добавете крем сиренето Philadelphia Original XXL и разбийте, до получаването на еднородна смес.
Върху основата разпределете малиновия мармалад, отгоре сложете крема и охладете за няколко часа в хладилник, докато стегне.
В касерола сложете маслото, прасковите, меда и листенцата мащерка.
Сложете на котлона на средно силен огън и гответе няколко минути, докато прасковите омекнат леко, а меда се овкуси.
Върху охладения крем сложете част прасковите с меда и добавете няколко малини.
Разрежете и сервирайте с още малко от овкусения мед.
Рулца от тиквички с Philadelphia
13.09.2024
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015