Пълнени чушки с Philadelphia с билки

и моцарела

ПРОДУКТИ:

  • 8-9 - дребни чушки
  • 1 опаковка - Philadelphia с билки
  • 40 г - настърган пармезан
  • 2 с.л. - ситно нарязани каперси
  • 2 с.л. - ситно нарязани маслини
  • 3 скилидки - чесън
  • 3 с.л. - зехтин
  • 5-6 клонки - ситно нарязан магданоз
  • 40 г - галета панко
  • 1 - яйце
  • 1 топка - моцарела
  • сол и черен пипер - на вкус

Начин на приготвяне

Направете разрез по дължина във всяка чушка, срежете напречно близо до дръжката и внимателно извадете семената. 

В купа сложете крем сиренето Philadelphia, добавете пасирания чесън, пармезана, каперсите и маслините.

Прибавете магданоза, галетата и яйцето, и разбъркайте до пълното смесване на продуктите. 

Прехвърлете сместа в пош с кръгъл накрайник и напълнете чушките. 

Подредете ги в тава покрита с хартия за печене, полейте с половината зехтин и печете 15 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна, на функция грил. 

Извадете чушките от фурната и върху всяка сложете филийка моцарела.

Полейте с останалия зехтин, поръсете с прясно смлян черен пипер и върнете във фурната за още 7-8 минути докато моцарелата се разтопи.  

Сервирайте чушките топли, като всяка порция поръсете със ситно нарязан магданоз. 

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара