Панирано пиле със салата "Цезар"
Любимата класика
ПРОДУКТИ:
- 500 г - пилешко бонфиле
- 1 с.л. - зехтин
- сол и черен пипер - на вкус
- олио - за пържене
- 2 - домашни яйца
- 80 г - галета панко
- сол и черен пипер - на вкус
- 2 филии - домашен хляб с квас
- 2 с.л. - зехтин
- сол и черен пипер - на вкус
- 1 салата - романа
- 6 филета - аншоа
- 2 скилидки - пасиран чесън
- 2 - жълтъка
- сок от - 1 лимон
- 50 мл - зехтин
- 1 ч.л. - сос уорчестър
- 70 г - пармезан
- 1 ч.л. - дижонска горзчица
- сол и черен пипер - на вкус
Начин на приготвяне
Нарежете хляба на кубчета, сложете в тава, полейте със зехтина и овкусете със сол и черен пипер.
Разбъркайте добре и печете 10-12 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна.
В дълбок тиган загрейте около 2 см олио на средно силен огън.
Посолете яйцата и ги разбийте. Към галетата добавете 2 с.л. настърган пармезан и разбъркайте.
Полейте месото със зехтина, посолете и подправете с черен пипер и разбъркайте.
Панирайте последователно в яйцата и галетата.
На части изпържете пилето в сгорещеното олио и извадете в плитък съд.
Нарежете филетата аншоа на дребно и сложете в голяма купа.
Добавете чесъна, сос уорчестър и горчицата, и намачкайте добре.
Добавете лимоновия сок и зехтина и разбийте до получаването на емулсия. Сложете 2 с.л. настърган пармезан и смесете.
Добавете едро нарязаната салата и разбъркайте, за да полепне дресинга по листата добавете крутоните и смесете отново.
В чиния за сервиране сложете от салатата, отгоре поставете няколко парчета панирано пиле и добавете люспи пармезан.
За финал добавете и ситно настърган пармезан.