Панирано пиле със салата "Цезар"

Любимата класика

25.10.2023 Всички рецепти от този автор →
40 мин.

15 МИН » 25 МИН

Лесно
3 - 4 порции

ПРОДУКТИ:

  • 500 г - пилешко бонфиле
  • 1 с.л. - зехтин
  • сол и черен пипер - на вкус
  • олио - за пържене
за паниране
  • 2 - домашни яйца
  • 80 г - галета панко
  • сол и черен пипер - на вкус
за крутоните
  • 2 филии - домашен хляб с квас
  • 2 с.л. - зехтин
  • сол и черен пипер - на вкус
за салатата и дресинга
  • 1 салата - романа
  • 6 филета - аншоа
  • 2 скилидки - пасиран чесън
  • 2 - жълтъка
  • сок от - 1 лимон
  • 50 мл - зехтин
  • 1 ч.л. - сос уорчестър
  • 70 г - пармезан
  • 1 ч.л. - дижонска горзчица
  • сол и черен пипер - на вкус
 

Начин на приготвяне

Нарежете хляба на кубчета, сложете в тава, полейте със зехтина и овкусете със сол и черен пипер.

Разбъркайте добре и печете 10-12 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна. 

В дълбок тиган загрейте около 2 см олио на средно силен огън. 

Посолете яйцата и ги разбийте. Към галетата добавете 2 с.л. настърган пармезан и разбъркайте. 

Полейте месото със зехтина, посолете и подправете с черен пипер и разбъркайте.

Панирайте последователно в яйцата и галетата. 

На части изпържете пилето в сгорещеното олио и извадете в плитък съд. 

Нарежете филетата аншоа на дребно и сложете в голяма купа.

Добавете чесъна, сос уорчестър и горчицата, и намачкайте добре.

Добавете лимоновия сок и зехтина и разбийте до получаването на емулсия. Сложете 2 с.л. настърган пармезан и смесете. 

Добавете едро нарязаната салата и разбъркайте, за да полепне дресинга по листата добавете крутоните и смесете отново. 

В чиния за сервиране сложете от салатата, отгоре поставете няколко парчета панирано пиле и добавете люспи пармезан.

За финал добавете и ситно настърган пармезан. 

Отскочи към Коментарите (0 )

Подобни рецепти

0 Коментара