ПРОДУКТИ:
- 100 г - масло
- 1 с.л. - зехтин
- 4 - горни пилешки бутчета
- 2 глави - нарязан на дребно шалот
- 400 г - печурки нарязани на кубчета
- 2 с.л. - листа мащерка
- 200 мл - сайдер
- 150 мл - сметана
- сварена леща белуга -
- прясна мащерка -
Начин на приготвяне
В широка касерола загрейте олиото и 50 г от маслото на средно висока температура.
Добавете овкусените бутчета и запържете до златисто от двете страни за 5-6 минути на страна.
Прибавете шалота, посолете, разбъркайте, покрийте с капак и гответе 10 минути.
Налейте сайдера, посолете и подправете с черен пипер, разбъркайте, покрийте с капак и гответе 30 минути.
В широк тиган с незалепващо покритие разтопете останалото масло и сложете гъбите.
Гответе 7-8 минути, докато омекнат. Свалете от котлона и оставете настрана.
Загрейте мултифункционалната фурна AEG SteamPro 9000 на функция грил на 230 градуса.
Извадете месото от съда, оберете мазнината, добавете сметаната и кипнете.
Прибавете мащерката, гъбите, върнете месото и печете 15-20 минути, докато кожата на пилето стане златиста, а соса се редуцира леко.
Сервирайте с леща белуга и соса от готвенето. Поръсете с листа мащерка.
Пиле със скариди и зеленчуци
30.08.2024
Тарталети с Philadelphia
02.09.2024
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015