Пиле с гъби и леща белуга

Храна за щастие

ПРОДУКТИ:

  • 100 г - масло
  • 1 с.л. - зехтин
  • 4 - горни пилешки бутчета
  • 2 глави - нарязан на дребно шалот
  • 400 г - печурки нарязани на кубчета
  • 2 с.л. - листа мащерка
  • 200 мл - сайдер
  • 150 мл - сметана
за сервиране
  • сварена леща белуга -
  • прясна мащерка -

Начин на приготвяне

В широка касерола загрейте олиото и 50 г от маслото на средно висока температура.

Добавете овкусените бутчета и запържете до златисто от двете страни за 5-6 минути на страна. 

Прибавете шалота, посолете, разбъркайте, покрийте с капак и гответе 10 минути.

Налейте сайдера, посолете и подправете с черен пипер, разбъркайте, покрийте с капак и гответе 30 минути. 

В широк тиган с незалепващо покритие разтопете останалото масло и сложете гъбите.

Гответе 7-8 минути, докато омекнат. Свалете от котлона и оставете настрана. 

Загрейте мултифункционалната фурна AEG SteamPro 9000 на функция грил на 230 градуса. 

Извадете месото от съда, оберете мазнината, добавете сметаната и кипнете. 

Прибавете мащерката, гъбите, върнете месото и печете 15-20 минути, докато кожата на пилето стане златиста, а соса се редуцира леко. 

Сервирайте с леща белуга и соса от готвенето. Поръсете с листа мащерка. 

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара