Панакота с Philadelphia

и плодово желе

ПРОДУКТИ:

  • 300 г - Philadelphia Original
  • 2 с.л. - гъсто кисело мляко
  • 3 ч.л. - желатин
  • 180 мл - пълномаслена сметана
  • сол и черен пипер - на вкус
За желето
  • 300 г - замразени плодове микс
  • 3 ч.л. - желатин
  • 150 г - захар
  • 200 мл - вода
За кръмбъла
  • 80 г - брашно
  • 60 г - масло
  • 30 г - ситно нарязани орехови ядки
  • 40 г - пармезан

Начин на приготвяне

Налейте сметаната в касерола и затоплете. Разтворете желатина с малко студена вода и добавете към горещата сметана. Разбъркайте до пълното разтваряне на желатина и свалете от котлона. 

В купа сложете крем сиренето Philadelphia, добавете киселото мляко, овкусете със сол и черен пипер и разбийте с миксер.

Налейте сметаната с желатина, смесете добре и разпределете в намаслени формички за мъфини и приберете в хладилник за 12 часа. 

За соса в касерола изсипете плодовете и водата, кипнете и варете 7-8 минути.

Пасирайте до фино пюре, прецедете и върнете в касеролата. Сложете на котлона, добавете захарта и варете още 12-15 минути.

Добавете накиснатия във вода желатин, разбъркайте и излейте в малка, плитка тавичка. Охладете и приберете в хладилник за 12 часа. 

За кръмбъла в купа сложете брашното и маслото и с пръсти смесете до получаването на едри трохи.

Прибавете орехите и пармезана, разбъркайте и изсипете в тавичка покрита с хартия за печене.

Печете 18-20 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна, като разбъркате няколко пъти. 

Сложете формата с панакотата в тавичка с топла вода за 15 секунди, извадете и обърнете върху хартия. 

От желето изрежете звездички, а кръмбъла натрошете на дребно. 

В чиния за сервиране или плато сложете панакота, върху всяка поставете желе и гарнирайте с кръмбъл. 

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара