ПРОДУКТИ:
- 300 г - Philadelphia Original
- 2 с.л. - гъсто кисело мляко
- 3 ч.л. - желатин
- 180 мл - пълномаслена сметана
- сол и черен пипер - на вкус
- 300 г - замразени плодове микс
- 3 ч.л. - желатин
- 150 г - захар
- 200 мл - вода
- 80 г - брашно
- 60 г - масло
- 30 г - ситно нарязани орехови ядки
- 40 г - пармезан
Начин на приготвяне
Налейте сметаната в касерола и затоплете. Разтворете желатина с малко студена вода и добавете към горещата сметана. Разбъркайте до пълното разтваряне на желатина и свалете от котлона.
В купа сложете крем сиренето Philadelphia, добавете киселото мляко, овкусете със сол и черен пипер и разбийте с миксер.
Налейте сметаната с желатина, смесете добре и разпределете в намаслени формички за мъфини и приберете в хладилник за 12 часа.
За соса в касерола изсипете плодовете и водата, кипнете и варете 7-8 минути.
Пасирайте до фино пюре, прецедете и върнете в касеролата. Сложете на котлона, добавете захарта и варете още 12-15 минути.
Добавете накиснатия във вода желатин, разбъркайте и излейте в малка, плитка тавичка. Охладете и приберете в хладилник за 12 часа.
За кръмбъла в купа сложете брашното и маслото и с пръсти смесете до получаването на едри трохи.
Прибавете орехите и пармезана, разбъркайте и изсипете в тавичка покрита с хартия за печене.
Печете 18-20 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна, като разбъркате няколко пъти.
Сложете формата с панакотата в тавичка с топла вода за 15 секунди, извадете и обърнете върху хартия.
От желето изрежете звездички, а кръмбъла натрошете на дребно.
В чиния за сервиране или плато сложете панакота, върху всяка поставете желе и гарнирайте с кръмбъл.
Домашни бисквити
24.09.2024
Мини ябълкови пайове
30.09.2024
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015