Скумрия на тиган с орехово песто

и картофи

ПРОДУКТИ:

  • 4 - филета скумрия
  • сол и бял пипер - на вкус
за картофите
  • 6-7 - средно големи, сварени картофа
  • 2 с.л. - зехтин
  • 40 г - масло
за пестото
  • 70 г - орехови ядки
  • 10 г - пресен девисил
  • 10 г - пресен копър
  • 50 мл - зехтин
  • 2 скилидки - чесън
  • сок и кора от - 1/2 лимон
  • сол и черен пипер - на вкус

 

Начин на приготвяне

В Deli 4 Пасатор AEG сложете орехите и чесъна и смелете на дребно. Добавете копъра и девесила, сол и черен пипер, лимоновия сок и кора, зехтина и смелете до получаването на песто. Прехвърлете в купа и оставете настрана. 

В тиган с незалепващо покритие AEG с диаметър 30 см сложете зехтина и маслото и загрейте на висока степен.

Сложете разрязаните на две картофи, с разреза надолу и гответе 4-5 минути, докато станат златисти.

Обърнете и гответе още 2-3 минути. Прехвърлете в чиния и оставете настрана. 

Овкусете рибата със сол и бял пипер и сложете с кожата надолу в тигана от готвенето на картофите.

Гответе 3-4 минути, обърнете и гответе още 1-2 минути. 

В чиния за сервиране сложете от пестото, поставете филе скумрия и няколко картофа. Гарнирайте с листа пресен копър и лимон и сервирайте веднага. 

Отскочи към Коментарите (0 )

Магазин

0 Коментара