
ПРОДУКТИ:
- 4 - филета скумрия
- сол и бял пипер - на вкус
- 6-7 - средно големи, сварени картофа
- 2 с.л. - зехтин
- 40 г - масло
- 70 г - орехови ядки
- 10 г - пресен девисил
- 10 г - пресен копър
- 50 мл - зехтин
- 2 скилидки - чесън
- сок и кора от - 1/2 лимон
- сол и черен пипер - на вкус
Начин на приготвяне
В Deli 4 Пасатор AEG сложете орехите и чесъна и смелете на дребно. Добавете копъра и девесила, сол и черен пипер, лимоновия сок и кора, зехтина и смелете до получаването на песто. Прехвърлете в купа и оставете настрана.
В тиган с незалепващо покритие AEG с диаметър 30 см сложете зехтина и маслото и загрейте на висока степен.
Сложете разрязаните на две картофи, с разреза надолу и гответе 4-5 минути, докато станат златисти.
Обърнете и гответе още 2-3 минути. Прехвърлете в чиния и оставете настрана.
Овкусете рибата със сол и бял пипер и сложете с кожата надолу в тигана от готвенето на картофите.
Гответе 3-4 минути, обърнете и гответе още 1-2 минути.
В чиния за сервиране сложете от пестото, поставете филе скумрия и няколко картофа. Гарнирайте с листа пресен копър и лимон и сервирайте веднага.
21 филма за любителите на храна
06.12.2017
Професия: ценител
11.11.2017
Сандвич с яйце "Croque Madame"
02.12.2022
Супа с печени моркови и френска леща
21.03.2019
Мариновани котлети на грил
30.05.2015
Подобни статии
